BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,92
ALTIN 2.432,29

İlaca eş değer 10 mucize gıda

İlaca eş değer 10 mucize gıda

Sonbahar mevsiminde güneş ışınlarının etkisini kaybetmesiyle birlikte havalar soğur, vücut direncimiz düşer.

İlaca eş değer 10 mucize gıda

Sonbahar mevsiminde güneş ışınlarının etkisini kaybetmesiyle birlikte havalar soğur, vücut direncimiz düşer. Enfeksiyonların da yavaş yavaş kapımızı çalmaya başladığı bu mevsimde bağışıklık sistemimiz de düşer. Kış mevsimini daha sağlıklı geçirmek adına sonbahara geçişte tüketmemiz gereken ilaç değerindeki 10 besini, Beslenme ve Diyet Uzmanı Göknel Dumanlı sıraladı.

İlaca eş değer 10 mucize gıda

Doğal ve etkili bir antibiyotik olma özelliğine sahip sarımsak, gripten kansere birçok hastalığa karşı faydalı. Hele de mevsim geçişlerinde vücudun azalan savunma mekanizmasını güçlendirmede büyük katkı sağlıyor. Ancak sarımsağı çiğ olarak tüketmek gerekiyor. Zira pişirilme, mikrodalga veya kurutmayla hazırlanan sarımsak ürünlerinde asıl yararlı madde olan alil sülfür bileşenleri azalıyor.

İlaca eş değer 10 mucize gıda

Dünyada son yıllarda önem kazanan sağlıklı besinlerin başında zeytinyağı geliyor. Meme, yumurtalık, kalınbağırsak, yemek borusu, mide ve akciğer kanserine karşı koruyucu olduğuna yönelik çok sayıda çalışma var. Kalp ve damar dostu olan zeytinyağı aynı zamanda sonbaharda azalan su tüketimine karşı bağırsakları çalıştırmasıyla da katkı sağlıyor. Salatalarınıza ve pişirdiğiniz yemeklere sonradan ilave edeceğiniz saf zeytinyağı, vücut direncini de artırıyor.

İlaca eş değer 10 mucize gıda

Siz siz olun beslenme alışkanlıklarınız arasında zencefile mutlaka yer verin. Sayısız faydasıyla 'mucize' besin olarak da adlandırılan zencefil, akciğerden kalınbağırsağa, karaciğerden lenfoma, lösemi, en tehlikeli deri kanseri türü olan malign melanom, meme, mide, pankreas ve yumurtalık kanserlerine faydalı. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirmeye de fayda sağlıyor. Ancak zencefil kullanırken dikkatli olmalı. En sık görülen yan etkileri mide yanması ve egzama. Aşırı miktarda tüketilen zencefil, merkezi sinir sistemini baskılayabiliyor ve kalpte ritim bozukluğuna neden olabiliyor. Pıhtılaşmayı azaltan ilaçlarla birlikte de kullanılmamalı zira kanamaya neden olabilir.