BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,03
ALTIN 2.323,95
HABER /  GÜNCEL

İl dışı yer değiştirme sonuçları 2017 öğretmen tayin listesi mebbis'te

Öğretmenlerin il dışı atama sonuçları açıklandı. MEB takvimine göre 2017 il dışı atama sonuçları açıklandı. Öğretmenler il dışı yer değiştirme sonuçlarına MEBBİS ve MEB İnsan Kaynakları Müdürlüğü sitelerinden öğrenebilecekler.

Abone ol

İl dışı yer değiştirme 2017 atama sonuçları belli oldu. Yer değiştirme sonuçları mebbis'le aynı anda internethaber.com'da. Öğretmenlerin isteğe bağlı iller arası yer değiştirme sonuçlarını Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS) üzerinden ya da atama.meb.gov.tr adresinden T.C Kimlik no ile öğrenebilirsiniz. İşte il dışı yer değiştirme sonuçları ve detaylar.

 Öğretmenler tayin sonuçları 2017'yi mebbis.meb.gov.tr'yle birlikte internethaber.com'dan da sorgulayabilirler. MEBBİS giriş ekranı için öğretmenler mebbis.meb.gov.tr adresine girerek, kullanıcı adı, şifre ve güvenlik kodu yazarak 2017 il dışı öğretmen tayin sonuçlarını görebilirler. 

TAYİNİ ÇIKAN ÖĞRETMENLER NE YAPACAK?

İl dışı ataması yapılan öğretmenlerin ilişik kesme işlemleri 28 Haziran 2017 Çarşamba günü başlayacak. Yer değiştirme başvurularına ilişkin tereddütler öncelikle il millî eğitim müdürlüklerince giderilecek; bu şekilde giderilemeyen tereddütler ise Bakanlığa bildirilecektir. Yukarıda belirtilen açıklamalarda yer almayan hususlarda Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin ilgili hükümleri esas alınacaktır.

İL DIŞI ATAMALARI NASIL GERÇEKLEŞİYOR?

Yer değiştirmeler, öğretmenlerin tercih ettiği eğitim kurumlarındaki norm kadro açığı dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğü esasına göre yapılacaktır. Hizmet puanının eşitliği hâlinde sırasıyla; öğretmenlikteki hizmet süresi daha fazla olana, öğretmenliğe daha önce başlayana öncelik verilecek; eşitliğin devamı hâlinde ise atanacak öğretmen bilgisayar kurasıyla belirlenecektir.

İller arası görev yeri değiştirilen öğretmenlerin yer değiştirme işlemleri iptal edilmeyecektir. Ancak bunlardan yer değiştirmeleri gerçekleştirildikten sonra Yönetmelikte belirtilen mazeretlerden biri oluşanların atamaları, görev yerlerinden ayrılmamış olmaları kaydıyla iptal edilebilecektir. Ataması iptal edilen öğretmenlerden önceki görev yerlerinde alanlarında norm kadro bulunmayanlar, il içindeki diğer eğitim kurumlarından alanlarında boş norm kadro bulunan eğitim kurumlarına valiliklerce atanacaktır