BIST 9.058
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.297,12
HABER /  GÜNCEL

İktidar el mi değiştirecek Fehmi Koru yazdı

Ankara'daki patlamayı yazan Fehmi Koru, bombalı saldırının zamanlamasına dikkat çekti

Abone ol

Ankara'daki cumhuriyet tarihinin en kanlı terör saldırısının etkileri neler olacak? Köşe yazılarındaki çılgın komplo teorileriyle bilinen Koru'dan yine çok konuşulacak bir yazı daha.

Habertürk gazetesi yazarı Fehmi Koru, 'Taha Kıvanç' takma adıyla Ankara'da şu ana kadar 97 kişinin öldüğü terör saldırısını kaleme aldı.

İSPANYA ÖRNEĞİ
Terör eyleminin seçim sonuçlarını etkilemeye yönelik olduğunu yazan Koru, köşesinde iktidarın el değiştirdiği İspanya'daki bombalı saldırıyı örnek verdi.

Kamuoyunu sarsan Ankara Tren Garı'ndaki patlamayı değerlendiren yazar, ilginç ayrıntıyı köşesinde okurlarıyla böyle paylaştı:

SEÇİME SAYILI GÜNLER KALA
"ANKARA Garı önünde patlayan ve “barış mitingi” için toplanmaya başlayan insanlardan 100’e yakınının canını alan hain terör eylemi için ne söylenebilir?

Şunlar: 1- Teröristler seçim öncesi zamanı, başkentleri ve tren istasyonlarını seviyorlar...

2- Seçim öncesi bombalama eylemleri seçim sonuçlarını etkiliyor...

3- Başka ülkeler teröre bulaşanları yakalıyor, “canlı bomba” kullanılmış ve eylemciler ölmüşlerse bile, kim olduklarını ne yapıp edip buluyorlar...

Tren istasyonunda patlayıp çok sayıda cana mal olan bombalardan biri 2004 yılı 11 Mart’ında Madrid’de patlamıştı. Eylemde 191 kişi hayatını kaybetti, 1800 kişi yaralandı. Seçime sadece 3 gün kalmıştı ve kamuoyu yoklamaları iktidardaki, George W. Bush’un yakın arkadaşı Jose Maria Aznar’ın partisinin (PP) bir kez daha kazanacağına işaret ediyordu. Bombalamadan sonra kazanması beklenen parti kaybetti, açık ara gerideki sosyalist PSOE iktidara geldi.

Aznar bombalamadan ayrılıkçı ETA’yı suçladı; ama yargı sonucunda eylemi El-Kaide’den esinlenmiş başına buyruk bir hücrenin planladığı anlaşıldı.

Madrid eyleminden yalnızca 1 yıl sonra, 7 Temmuz 2005’te, bu defa Londra’da, 52 kişinin hayatını kaybettiği 4 ayrı ölümcül canlı bomba eylemi toplu taşıma araçlarında gerçekleştirildi. Eylemlerden 2 hafta sonra bir dizi eylem daha sahneye konulmak istendi; güvenlik güçleri hepsini boşa çıkardı.

Bu tablodan Ankara’daki eylemle ilgili ne gibi bir sonuç çıkar?

Tablo açık. Sonuç çıkarmayı sizlere bırakıyorum."