BIST 9.076
DOLAR 32,32
EURO 35,10
ALTIN 2.300,89
HABER /  DÜNYA

İklim Zirvesi'ne bu görüntü damga vurdu

Fransa Paris'te düzenlenen İklim Zirvesi'ne İsrail Başbakanı Netanyahu ile Filistin Devlet Başkanı Abbas'ın el sıkıştığı an damga vurdu.

Abone ol

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas aile fotoğrafı çekilmeden hemen önce el sıkıştı.

Böylelikle 2 lider 5 yıl sonra ilk kez ‘bir araya gelmiş’ ve tokalaşmış oldu. Ancak iki liderin tam ortasında aile fotoğrafı çekilmeyi bekleyen Komorlar lideri Ikililou Dhoinine bu tarihi anın görüntülenmesine mani oldu.

Diğer taraftan İsrail ve Arap basını da dahil olmak üzere pek çok medya organı Netanyahu ve Abbas’ın el sıkıştığını yazsa da, Russia Today (RT) kanalı Dhoinine yüzünden bu el sıkışmanın gerçekten olup olmadığının hiçbir zaman bilinemeyeceğini yazdı.

MAVİ MARMARA KOMORLAR BANDIRALIYDI

Öte yandan bu kare, Hint Okyanusu’ndaki bir ada ülkesi olan Komorlar’ın İsrail- Filistin meselesine ilk karışışı değil. Türkiye’den abluka altındaki Gazze’ye 2010’da yardım taşıyan Mavi Marmara gemisi, Komorlar bandıralıydı. Nüfusu 780 bin olan Komorlar, 1975’te bağımsızlığını kazanmıştı.

HERKESE 3, OBAMA'YA 14

Dünya İklim Zirvesi’ne 150’den fazla devlet ve hükümet başkanı katıldı. Bu sebeple bir hayli ‘enine’ olan aile fotoğrafında, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin yer almadı. Zirvenin ilk gününe dair diğer bir ilginç noktaysa her bir liderin 3 dakika konuşma hakkı olmasına rağmen, ABD Başkanı Barack Obama’nın tam 14 dakika konuşmasıydı.