BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,70
ALTIN 2.417,74
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Baykal'dan taciz iddialarına yanıt

CHP Eski Genel Başkanı Deniz Baykal, gazetesi İklim Ayfer Kaleli'nin kendisine yönelik taciz iddialarına yanıt verdi.

Abone ol

Odatv davasında tanık olarak dinlenmesine karar verilen CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, İstanbul 16’ncü Ağır Ceza Mahkemesi’nin sorularına yazılı olarak yanıt verdi.

Deniz Baykal, Odatv davasının tutuksuz sanığı İklim Kaleli'nin telefon görüşmelerinde aktardığı taciz iddialarına yönelik olarak, “İklim Ayfer Kaleli, Soner Yalçın ve Barış Pehlivan’ın telefonlarının dinlendiğini bildiği için bu iftiraları atmıştır” dedi.

Baykal, İklim Ayfer Kaleli'nin basında kendi aleyhinde verdiği beyanatların tarihine de dikkat çekerek, “O tarihler milletvekili aday listesinin oluşturulduğu döneme denk gelmektedir.” Baykal cevaplarını şu sözlerle noktaladı; “Birileri ısrarla Türk siyasi hayatından çekilmem için iğrenç komplolar tertiplemektedir. Taciz iddiası ve iftirası onlardan biridir.”

KILIÇDAROĞLU'NUN OLAYLA İLGİSİ YOK

Hürriyet'in haberine göre, Baykal, Soner Yalçın'la Halk TV'nin satışına ilişkin görüştüğünü de söyleyen Baykal, "Sayın Kılıçdaroğlu'nun bu olayla ilgisi ve aracılığı olmamıştır" dedi ve ekledi:

"Sayın Kemal Kılıçdaroğlu Genel Başkan olduktan sonra CHP içerisinde liderlik çekişmesine girilmemiştir."

GÖRÜŞME İÇİN ISRAR ETTİ

Baykal, gazeteci İklim Ayfer Kaleli'yle olan görüşmesine ilişkin ise şunları kaydetti:

"...İklim Ayfer Kaleli Oda TV’de çalıştığını söyleyerek ısrarla, dört defa sekreteryamı arayarak randevu talep etmiştir. Bu ısrarlı talepleri sonucu 25.01.2011 tarihinde kendisi ile 20-25 dakikalık görüşmem olmuştur.
Görüşmede, CHP Genel Başkanlığından ayrıldığım için çok üzüntü duyduğunu, evimin önünde çadır kuran CHP’li gençleri ziyarete gittiğini, lider olarak çok sevdiğini ve sonrasında daha yakın görüşmek istediğini belirtmiştir. Görüşme bitmiş ve kendisi ayrılmıştır. Halk TV’nin devrine ilişkin bir konu gündeme gelmemiştir.

TACİZ İDDİASI KASITLIDIR

Baykal kendisine yönelik taciz iddialarına ilişkin ise şunları söyledi:

İklim Ayfer Kaleli, Ahmet Mümtaz İdil ile yaptığı telefon konuşmasında ‘yarım saat muhabbet ettik, yani haberlik bir şey yok, sonra tohum attım, kısa sürede ekeceğim, biçeceğim, şimdilik bir şey yok’ dedikten sonra dinlendiğini bildiği Barış Pehlivan ve Hüseyin Soner Yalçın ile yapmış olduğu telefon görüşmelerinde kasten kendisine yönelik taciz edildiği iftirasında bulunmuştur.