BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 35,01
ALTIN 2.427,83

İklim değişikliği kabusu başladı

İklim değişikliği kabusu başladı

Küresel ısınma acilen maksimum iki derece ile sınırlandırılmalı. Aksi taktirde gezegenimiz için kötü sonuçları olacak. Değişiklikler şimdiden hissediliyor.

İklim değişikliği kabusu başladı

Araştırmacılar uyarıyor: Küresel ısınma acilen maksimum iki derece ile sınırlandırılmalı. Aksi taktirde gezegenimiz için kötü sonuçları olacak. Değişiklikler şimdiden hissediliyor. CEHENNEM ALEVLERİ Kaliforniya’daki orman yangınlarında sadece eylül ayında 10 bin 500 itfaiyeci görev yaptı. Ancak geniş alanların ve 1400’den fazla evin kül olmasını engelleyemediler. Yangınlar iklim değişikliğinin yol açtığı kuraklık ve yüksek sıcaklığa bağlı olarak çıktı.

İklim değişikliği kabusu başladı

Kutup ayıları iklim değişikliğinin sembolü olarak görülüyor. Bu Arktik yırtıcıları buzulların erimesiyle yaşam alanlarını kaybediyor. Buzun eksilmesi avlanmalarını engelliyor ve aç kalıyorlar. 2050’ye kadar sayıları yüzde 70 oranında azabilir.

İklim değişikliği kabusu başladı

Svalbard’daki (Norveç) küçük ahşap kulübe uçaktan zor görülüyor. Arktik Araştırma Üssü’ndeki Alman ve Fransız bilim insanları kutup bölgelerindeki iklim ve atmosferik değişimleri gözlemledi. Araştırma permafrost alanlar ve buzul sistemlerindeki değişiklikleri de içeriyor.

İklim değişikliği kabusu başladı

İsviçreliler Gornergrat için mutlaka görülmesi gereken yerlerden diyor. Matterhorn’da 3 bin metre üzerindeki dağlar eşsiz bir manzara sunuyor. Ancak kirli gri ve eriyen buzulun mavi suyu bu güzelliği gölgeliyor. Matterhorn’daki buzul hızla yok olabilir. Bu yüzden bir an önce gidip görmek de fayda var.