BIST 9.749
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.420,09

İkizler Burcunda Yeniay Doğuyor

25 Mayıs'ta 22:44’de 4° İkizler burcunda yeniay doğacak. İkizler yeniayı ile birlikte önümüzdeki günlerde günlük hayatımızın temposu hızlanabilir.

25 Mayıs'ta 22:44’de  4° İkizler burcunda yeniay doğacak.

İkizler yeniayı ile birlikte önümüzdeki günlerde günlük hayatımızın temposu hızlanabilir. Kişisel veya toplumsal alanlarda iletişim, haberleşme, eğitim, ticaret, seyahat, yakın çevremizle ilgili konulardayeni başlangıçlar ve gelişmeler gündeme gelebilir.

İkizler burcu hava elementinin değişken nitelikli burcudur. Zihin, düşünce, öğrenme, eğitim, öğretmenler, bilgi, iletişim, yazma, konuşma, eğitim, seyahatler, nakliye, ticaret, reklam, pazarlama, basın, yayın, gazeteciler, yakın akrabalar, kardeşler, komşular İkizler burcunun temsil ettiği kavramlardır. Yeni aylar yeni başlangıçlar ve girişimleri desteklediği için meraklı ve hareketli İkizler burcu günlük yaşamımıza bir tazelenme ve canlanma getirebilir, günlük hayatımızın temposu hızlanabilir.

Yeniay başta İkizler ve Yay olmak üzere Başak ve Balık burçlarının ilk dekanında doğanlar ve doğum haritalarında 4 derece ve yakınlarında değişken burçlarda gezegenleri olanlar için daha belirleyici olabilir.

Yeniay haritasında da Oğlak burcu yükseliyor. Yönetici gezegen Merkür Boğa burcunda yerleşirken Güneş ve Ay horoskopun beşinci evinde. İletişim ve sosyalleşme ihtiyacımız artacak, düşüncelerimizi ve duygularımızı başkalarıyla paylaşmak destek görmek isteyeceğiz. Geleceğimizle ilgili kariyer veya eğitim gibi konularda daha kararlı ve hırslı olabiliriz. Bu dönemde gerek kendimizin gerekse yakın çevremiz ve çocuklarımızın hedeflerine yönelebiliriz.

Mars da İkizler burcunda yerleşerek hem zihinsel hem fiziksel motivasyonu ve enerjiyi yükseltiyor. İlerleyen günlerde Mars’ın satürn ile karşıt açı yapacak olması mücadele ve çatışmanın şiddetini artırabilir. Her türlü iletişim, haberleşme, bilgi paylaşımı, ulaşım, eğitim, seyahat, ticari konuların hareketlendiği bir dönemdeyiz.

İkizler demek eğitim demek ve bu dönem eğitim yaşamımızı ve geleceğimizi şekillendirecek yeni girişimler, başlangıçlar gündemde. Öğrenciler ve veliler için, sınavlar, okul değişimleri, yeni kayıtlar ve bunlarla bağlantılı yapılacak görüşmeler, yazışmalar, seyahatler yoğun olarak yaşanabilir. Yaz tatilinin gelmesi ile yapılacak tatil programları, geziler, seyahatler, aile, ve akrabalarla görüşmeler de hızlanacak. Toplu taşıma araçları, otobüsler ile ilgili kaza haberleri artabilir. 

İkizler burcu bedenimizde solunum yolları, akciğerler, bronşlar, omuzlar, kollar, eller, parmaklar, sinir sistemi ile ilgilidir. Haritamızın potansiyellerine göre bu beden bölgelerimizi etkileyecek rahatsızlıklar, kaza ve sakarlıklar gündeme gelebilir. Stres, endişe ve korkular psikosomatik sorunları, alerjileri, uyku problemlerini tetikleyebilir.

Yeniay Hyades sabit yıldızı ile birleşiyor. Bu yıldız Satürn ve Merkür tabiatındadır; hırs, mücadele, cinsellikte aşırlık, ani olaylar, şiddet, zehirlenme, körlük, ateşli ve kesici silahlardan gelebilecek zararlar, yaralanmalar, şiddetli yağışlar, karada ve denizde meydana gelebilecek fırtınalarla ilgili kabul edilmiştir. İyi yerleşimlerde hızlı ve keskin zeka, sanatsal yaratıcılık, iyi düşünme, yazma, konuşma, askeri başarı verebilir.

Horoskopu daha derinden incelediğimizde yeniay Venüs, Plüton, Pallas, Metis, Kronos, Toro, Medusa, Isis ile bağlantı kuruyor. Kişisel arzu ve hedeflerimizde oldukça hırslıyız ve bunlara ulaşmak için otorite pozisyonlarından güç alıp doğru stratejiler belirleyebiliriz. Yasal her türlü konu, görüşmeler, bilgi paylaşımları, yazışmalar, imzalar için koşturacağız. Olaylara mantıklı ve çözümsel yaklaşıp dürüst ve paylaşımcı olursak başarı elde edebiliriz. Ancak zekamızı olumsuz kullanıp, başkalarının hakkına el koymak için kurnazlık, yalan, dolan, baskı ve şiddete başvuracak eylemler de olabilir.

En yakınlarımız, ailemiz, kardeşlerimiz, ebeveyn ilişkileri de mercek altında. Baba kız ilişkilerindeki dinamikler, kardeşler arasındaki kıskançlıklar, çekişmeler gerek maddi gerekse duygusal konularda baskı yaratabilir. Sorunlu ilişkilerdeki üzücü durumları, finansal alanlardaki kısıtlamaları önlemek için dengeli ve akılcı davranmalıyız. Doğru stratejiler geliştirmek çok önemli. Gerekirse uzmanlardan yardım almayı ihmal etmemeliyiz. Fiziksel olarak da baş ve başa gelebilecek zararlara dikkat etmeliyiz. Sinirsel kökenli migren ve baş ağrıları da bu dönemde artabilir. Yeniayın olumlu açıları da mevcut.

Terazi burcundaki Jüpiter, Güneş, Ay, Mars ve Venüs ile uyumlu görünüm yapıyor. Satürn, Uranüs ve düğümler ekseni arasında da şanslı bir görünüm var. Aslında büyük planda bizi ileriye götürecek sağlam ve köklü değişimler, yeni yapılanmalar içerisindeyiz. Küçük hesaplar, günlük ayrıntılar arasında kaybolmaz, olaylara büyük pencereden bakabilirsek bunu görebiliriz.

Bizi biz yapacak, kendimizi gerçekleştirmemize yol açacak fırsatlar için gerek kişisel düşünce ve felsefeler gerekse ailevi veya toplumsal alanlarda alıştığımız, güven duyduğumuz, kalıp ve davranışları cesaretle yeniden ele alıp, değiştirmemiz, sınırlarımızı yeniden belirlememiz mümkün. Bu ateş üçgeni ihtiyaç duyduğumuz irade ve cesareti bize verebilir.

Yeniayın genel etkilerini öz burcunuzla birlikte yükselen burcunuza göre de takip etmelisiniz...

KOÇ (21 Mart - 20 Nisan)

İkizler burcunda doğacak yeniay ile birlikte eğitim, seyahatler, yakın çevreniz, kardeşleriniz ile ilgili bir konuda bazı değişimler ve dönüşümler meydana getirebilir. Seyahatlerde ve yakın çevre ilişkilerinizde dikkatli olmalı, risk almamalısınız.

BOĞA (21 Nisan - 21 Mayıs)

İkizler burcunda doğacak yeniay ile birlikte maddi gelirleriniz, kazançlarınızla ilgili yeni gelişmeler ve önemli değişimler meydana gelebilir. Kontrol dışı bazı ani harcamalar ortaya çıkabilir; maddi konularda temkinli hareket etmelisiniz.

İKİZLER (22 Mayıs – 21 Haziran)

Burcunuzda doğacak yeniay ile birlikte kendiniz ve yaşamınızla ilgili yeni kararlar alabilirsiniz. İşiniz, kariyeriniz veya ilişkilerinizle ilgili girişimler veya kişisel görünüşünüz ve imajınızla ilgili yenilikler yapabilirsiniz. Bu dönem sağlığınıza özen göstermelisiniz. Seyahate çıkabilirsiniz.

YENGEÇ ( 22 Haziran-22 Temmuz)

İkizler burcunda doğacak yeniay ile birlikte bilinçaltınız, ruhsal ve manevi konularda yeni farkındalıklar kazanabilirsiniz. Bir bağımlılığınız ve zararlı alışkanlığınız varsa bu yeniayda onu sonlandırmak için girişimlerde bulunabilirsiniz.

ASLAN (23 Temmuz – 23 Ağustos)

İkizler burcunda doğacak yeniay ile birlikte ait olduğunuz gruplar, arkadaşlarınız, projeleriniz, gelecek hedefleriniz ile ilgili yeni girişimlerde bulunabilirsiniz. Kariyerinizle ilgili ekip çalışmaları ve organizasyonlar içerisinde yer alabilirsiniz.

BAŞAK (24 Ağustos - 22 Eylül)

İkizler burcunda doğacak yeniay ile birlikte kariyer yaşamınızda, toplum önündeki statünüzü etkileyecek yeni gelişmeler meydana gelebilir. Yaşamınızdaki otorite kavramları ve aile büyükleri ile ilgili sorumluluklar daha fazla gündeminizde olabilir.

TERAZİ (23 Eylül - 23 Ekim)

İkizler burcunda doğacak yeniay ile birlikte yurtdışı, seyahatler, eğitim ile ilgili bir konuda önemli girişimlerde bulunabilirsiniz.. Hukuksal konularda da hızlı gelişmeler olabilir; ertelenmiş sorunları çözüme kavuşturabilirsiniz.

AKREP (24 Ekim - 22 Kasım)

İkizler burcunda doğacak yeniay ile birlikte ortak kazançlar, yatırımlar, kredi, vergi, sigorta, prim gibi kavramlarda önemli başlangıçlar ve dönüşümler meydana gelebilir. Maddi konularda temkinli olmalı, riskli hareketlerde bulunmamalısınız.

YAY (23 Kasım-21Aralık)

İkizler burcunda doğacak yeniay ile birlikte ikili ilişkileriniz, ortaklıklarınız ve eşiniz ile ilgili bazı kavramlarda önemli değişimler ve dönüşümler meydana gelebilir. Toplum önündeki imajınız, rakipleriniz ve hizmet aldığınız kişilerle ilgili yeni gelişmeler bekleyebilirsiniz.

OĞLAK (21 Aralık – 20 Ocak)

İkizler burcunda doğacak yeniay iş, hizmet ve çalışma hayatınızda yeni imkanlar karşınıza çıkarabilir. Günlük rutinleriniz ve alışkanlıklarınızı düzenleyebilir, aileniz ve çevrenizden önemli yardımlar alabilirsiniz.

KOVA (21 Ocak – 18 Şubat)

İkizler burcunda doğacak yeniay ile birlikte aşk, romantizm, sosyal yaşam, hobiler, spor veya çocuklarla ilgili yeni gelişmeler meydana gelebilir. Yeteneklerinizi gösterebileceğiniz iş imkanları karşınıza çıkabilir. Maddi konularda riskten uzak durup, temkinli hareket etmelisiniz.

BALIK (19 Şubat – 20 Mart)

İkizler burcunda doğacak yeniay ile birlikte eviniz, aileniz, ebeveynlerinizle ilgili yeni girişim ve gelişmeler olabilir. Ev, mülk, alımı, satımı, kiralama, taşınma, dekorasyon, tadilat gibi kavramlar bu yeni ay ile birlikte hızlanabilir. Evde çalışabileceğiniz iş imkanlarıyla karşılaşabilirsiniz.

Demet BALTACI

Karma Astrolog ve Regresyon Uzmanı