BIST 8.976
DOLAR 32,33
EURO 35,05
ALTIN 2.283,62

İkiyüzlülüğün böylesi!..

7 Ocak 2015 tarihinde Fransa'nın başkenti Paris'te bir mizah dergisi olan Charlie Hebdo'nun binasına silahlı saldırı düzenlendi...

7 Ocak 2015 tarihinde Fransa'nın başkenti Paris'te bir mizah dergisi olan Charlie Hebdo'nun binasına silahlı saldırı düzenlendi. Bu saldırı sonucunda 12 kişi hayatını kaybetti. Bizler ise terörün her türlüsünü, her zaman lanetlemiş bir toplum olduğumuz için, bu saldırıyı da en kalbi duygularımızla kınadık.

Sonrasında, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Paris'te, teröre karşı tek yürek olmak adına bir yürüyüş düzenledi. O yürüyüşe; Almanya Başbakanı Angela Merkel, İngiltere Başbakanı David Cameron, İtalya Başbakanı Matteo Renzi, İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, AB Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Belçika Başbakanı Charles Michel, Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk, Danimarka Başbakanı Helle Thorning-Schmidt, Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, Mali Cumhurbaşkanı Boubacar Keita, Nijer Cumhurbaşkanı Mahamadou Issoufou, İsrail Başbakanı Benyamin Netenyahu, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve ülkemizi temsilen dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu katıldı.

Buraya kadar itirazım olan bir şey yok. Terör, tabiki güçlü bir şekilde lanetlenmeliydi. Dünya terörün her türlüsüne karşı yek vücut olmalıydı. Ancak sonradan gördük ki, dünyanın yek vücut olduğu falan yokmuş. Tamamen ikiyüzlülük ve riyakalık üzerine kurulu bir düzen varmış. Bunu nasıl anladık?

7 Ocak 2015 tarihinden sonra, 20 Temmuz 2015'te Şanlıurfa Suruç'ta patlama oldu. Dünyadan bir kaç cılız kınamanın dışında hiçbir tepki gelmedi!

10 Ekim 2015'te Ankara'da patlama oldu. Dünyadan bir kaç cılız kınamanın dışında hiçbir tepki gelmedi!

12 Ocak 2016'da İstanbul Sultanahmet'te patlama oldu. Dünyadan bir kaç cılız kınamanın dışında hiçbir tepki gelmedi!

17 Şubat 2016'da Ankara'da patlama oldu. Dünyadan bir kaç cılız kınamanın dışında hiçbir tepki gelmedi!

13 Mart 2016'da Ankara'da patlama oldu. Dünyadan bir kaç cılız kınamanın dışında hiçbir tepki gelmedi!

19 Mart 2016'da İstanbul'da patlama oldu. Dünyadan bir kaç cılız kınamanın dışında hiçbir tepki gelmedi!

28 Nisan 2016'da Bursa'da patlama oldu. Dünyadan bir kaç cılız kınamanın dışında hiçbir tepki gelmedi!

1 Mayıs 2016'da Gaziantep'te patlama oldu. Dünyadan bir kaç cılız kınamanın dışında hiçbir tepki gelmedi!

7 Haziran 2016'da İstanbul Vezneciler'de patlama oldu. Dünyadan bir kaç cılız kınamanın dışında hiçbir tepki gelmedi!

28 Haziran 2016'da İstanbul Atatürk Havalimanı'nda patlama oldu. Ve üstüne basarak birkez daha söylüyorum: Dünyadan bir kaç cılız kınamanın dışında hiçbir tepki gelmedi!

Ve son olarak 15 Temmuz 2016'da daha önce yaşadığımız elim olaylardan farklı olarak, FETÖ tarafından darbe girişiminde bulunuldu. Milletimiz, Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ve silah arkadaşlarının bize armağan ettiği demokrasiye sahip çıktı. 240 kişi bu uğurda şehit oldu. Ancak yine dünyadan tık yok! Hele hele demokrasi kavramına hiç toz kondurmayan, sözde ileri demokrasiyle yönetilen ülkelerden de hiç ses yok. Hani sizler için halkın egemenliğini askıya alan sistemler kabul edilemezdi? Hani neredesiniz? Bırakın olması gerekeni yapmayı, utanmasanız neredeyse darbecilere sahip çıkacaksınız!.. İkiyüzlüsünüz! Yazıklar olsun...