BIST 9.080
DOLAR 32,31
EURO 35,07
ALTIN 2.306,52
HABER /  POLİTİKA

İkinci Uludere katliamını yaşadık!

34 köylünün ölümüyle sonuçlanan Uludere faciası sonrası hazırlanan rapora ilk tepkiler geldi.

Abone ol

Meclis İnsan Hakları Komisyonu'nda kabul edilen Uludere raporu Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk 'ü tatmin etmedi.

Raporu sert dille eleştiren Türk,"Komisyon bize yeni bir katliam yaşattı" dedi.

ULUDERE RAPORU KABUL EDİLDİ (TIKLAYIN)

Yaklaşık 1,5 yılın ardından "34 kişinin öldüğü hava saldırısında kasıt yoktur" tespitiyle tamamlanan Uludere raporu, Meclis İnsan Hakları Komisyonu’nda oy çokluğuyla kabul edildi. (HABERİ OKU)

meclis-uludere-raporu-tamamlandi.jpg

Raporun kabul edilmesinin ardından TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'nun BDP'li üyesi Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü , Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk , Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk ve olayda hayatını kaybedenlerin aileleriyle birlikte Meclis'te basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda söz alan Ahmet Türk çok üzgün olduklarını ifade ederek, ''İnsan Hakları Komisyonu bize yeni bir katliam yaşattı. Sonuçlarının saklanması, katliam kadar acı verici ve düşündürücü'' şeklinde konuştu.

RAPORA BİR TEPKİ DE KILIÇDAROĞLU'NDAN (TIKLAYIN)

Meclis İnsan Hakları Komisyonu'nda kabul edilen Uludere raporuna bir tepki de anamuhalefet lideri Kılıçdaroğlu'ndan geldi. Kılıçdaroğlu, aylar sonra yine aynı soruyu sordu... (HABERİ OKU)

chp-lideri-kemal-kilicdaroglu-uludere-raporunu-elestirdi.jpg

'KABUL ETMİYORUZ'

Ertuğrul Kürkçü ise komisyonunun Uludere raporunu kabul etmediklerini söyleyerek, ''İktidarın birbirine bağladığı insanlar, vicdanlarının sesini dinleyecek kadar merhametli, halka yakın olmayı başaramadılar. Eldeki bilgi ve belgelerle dahi rapor bambaşka şekilde çıkabilirdi'' ifadelerini kullandı.

Acılı ailelerin hakları için mücadele etmeye devam edeceklerini dile getiren Kürkçü, ''Bu karar, içinden geçtiğimiz yeni süreç bakımından sarsıcı sonuçlara gebedir'' dedi.