BIST 9.722
DOLAR 32,52
EURO 34,80
ALTIN 2.430,64
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

İkinci Öğretim öğrencilerine kötü haber!

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof.Dr. Gökhan Çetinsaya, ikinci öğretimde okuyan öğrencilerin harçlarının kaldırılmasıyla ilgili bir çalışmalarının olmadığını söyledi.

Abone ol

Ardahan Üniversitesi'nin Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda düzenlenen akademik yıl açılışına katılan Çetinsaya basın mensuplarının sorusu üzerine ikinci öğretimde okuyan öğrencilerin harçlarının kaldırılmasıyla ilgili çalışmalarının olmadığını belirterek "Tabiki arkadaşlarımızın taleplerini gerekli yerlere ulaştırıyoruz." demekle yetindi.

YÖK'ÜN İSMİ DEĞİŞİYOR

Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) yaklaşık bir buçuk yıldır üzerinde çalıştığı yeni yasa çalışmalarının içeriğini anlatan Çetinsaya, "Değişikliklerin yeni anayasanın çıkarılmasına bağlandığı taslağa göre YÖK'ün ismi 'Türkiye Yükseköğretim Kurumu' olarak değişecek. Çalıştığımız yasanın temel ilkelerini sizlerle paylaşmak istiyorum. Söz konusu süreçte üniversitelerimizin çeşitliliğine evrensel katile standartları çerçevesinde gelişmesine, kurumsal özerklik ve hesap verebilirliğine ve rekabet ortamına imkân verebilecek sistem hedeflenmektedir. Yeniden yapılanmanın başlıca adımı, yeni bir yüksek öğretim yasası olacaktır. Yeni yasa bağlamında yürüttüğümüz çalışmaların arkasındaki temel ilklerin başında çeşitlilik ilkesi gelmektedir.

FARKLI ÜNİVERSİTELER FARKLI MODELLER OLUŞACAK

Üniversitelerde farklılaşmayı sağlayan bir yapı hedeflenmektedir. Özellikle üniversitelerin tek tip yapı üzerine inşa edilmesi yerine farklı üniversitelerin farklı modeller eşliğinde faaliyette bulunabilmeleri öngörülmektedir. Bunun yanında yüksek öğrenim sistemimizin ve kurumlarımızın özellikle bölgesel dinamikleri ve bölgesel ihtiyaçları da gözeterek, farklı alanlara odaklanabilmelerini, gerekli araştırmalarını öne çıkarabilmelerini mümkün kılan bir yapı tasarlanmaktadır. Yüz yüze eğitimin yanında uzaktan eğitim modeli ve örgütlemelere imkân tanıyan bir ortam oluşturulması hedeflenmektedir. Bu anlamda kurumumuzca yürütülen yasa çalışmaları aynı zamanda kurumsal özerkliği teşvik etmekte, yüksek öğretim kurumlarımıza yaptıkları akademik eğitim üzerinde kendi alanlarında genişleme imkânı sağlamaktadır. Şeffaflık ve hesap verilebilirlik ilkesi de zorunlu olarak gündeme gelmektedir." dedi.

Çetinsaya, Ardahan Üniversitesi'nin akademik açılışının hayırlara vesile olmasını diledi. Kürsüde konuşan ARÜ Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz ise 4. yılında yeniden üniversiteye rektör olarak atandığını hatırlatarak, üniversitenin Kafkaslara açılan bir kapı olduğunu söyledi. Korkmaz, Kafkasya Üniversiteler Birliği ile bölgede Ardahan Üniversitesi'nin lider konuma geldiğini ifade etti. Açılışta kendilerini yalnız bırakmayan YÖK Başkanı'na teşekkür eden Korkmaz, mutlu ve heyecanlı bir gün yaşadıklarını sözlerine ekledi.

Vali Seyfettin Azizoğlu, ARÜ’nün şehrin gelişmesine büyük katkı sağladığını, ileride daha büyük öğrenci potansiyelleriyle daha da gelişeceğini kaydetti. Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen programa Azerbaycan ve Nahçıvan devlet üniversitesi rektörleri de katıldı. Vali ve Rektör tarafından YÖK Başkanı'na plaket ve çeşitli hediyeler verildi.