BIST 9.046
DOLAR 32,33
EURO 35,06
ALTIN 2.297,30
HABER /  MEDYA

'İkinci Gezi olayları mı geliyor' olay iddia!

2. Gezi olayları mı patlıyor? Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan 'yeni Gezi olayları'nın provasının yapıldığını iddia etti!

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- '2. Gezi olayları yaşanacak' iddiasıyla, Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan bugünkü yazısında son aylarda art arda yaşanan DHKP-C eylemlerini ve son olarak Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesi üzerinden çarpıcı tespitler yaptı.

"ALEVİ KARTI ISINIYOR"

Kaplan, yazısında, "Birkaç gündür, 2. Gezi’nin provaları yapılıyor! “Alevî kartı” ısıtılıyor! Büyük provokasyonlar olabilir! Aman dikkat!" diyerek uyarıda bulundu.

"ALEVİ MESELESİ HORTLATILIRSA..."

Kaplan özellikle altını çizerek vurguladığı 'Alevi meselesi' üzerinden, "iktidarıyla, muhalefetiyle, medyasıyla ve halkıyla bütün Türkiye’yi uyarıyorum: Eğer bir Alevî meselesi hortlatılırsa, çözüm süreci biter, Türkiye, parçalanmanın eşiğine sürüklenir Allah korusun!" yorumunu yaptı.

ELEKTRİK KESİNTİSİ VE SAVCININ ŞEHİT EDİLMESİ

Kaplan, Savcı Kiraz'ın öldürüldüğü gün yaşanan elektrik kesintisine ilişkin "Karanlık eller, önce ülke genelinde elektriği kestiler, sonra Balyoz’a bilet kestiler ve bütün Balyoz sanıklarına yol verdiler!
Ardından karartacağı sanılan Berkin Elvan davasını aydınlatacağı anlaşılan cesur bir savcının biletini kestiler! Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı şehit ettiler!" dediği yazısında "Savcı, davayı aydınlatmak için oldukça kararlı. Ama terör örgütü, davanın aydınlatılmasını istemiyor! Bu soru önemli. Nitekim rehin olayı sırasında teröristleri ikna etmek için olağanüstü çaba gösteren Berkin Elvan’ın babası, teröristlere “biz intikam değil adalet istiyoruz! Siz benim çocuğumu benden daha çok düşünemezsiniz, savcı’yı serbest bırakın!” diyor ama teröristler tınmıyorIar bile! Ve savcı’yı infaz ediyorlar! Yetmiyor! İkinci gün, İstanbul’da Emniyet’e bir saldırı gerçekleştiriyor bu terör örgütü bu kez!" diyerek yaşananlar tesadüfi olmadığını iddia etti.

"TÜRKİYE'Yİ KAOSUN EŞİĞİNE SÜRÜKLEMEYE ÇALIŞIYORLAR"

2015 genel seçimlerine yaklaşıldığı günlerde bu tür eylemlerin 'provokasyon' niteliği taşıdığını o yüzden de seçimlere giderken Türkiye’nin kaosun eşiğine sürüklenmesi için düğmeye basıldığını ileri süren Kaplan, "Küresel şer güçler ve içerideki şebek’leri, Türkiye’nin kaos ortamına sürüklenmesini ve güçlü tek parti iktidarının sona ermesini sağlayacak kargaşa ortamının oluşması için ellerinden geleni artlarına koymaktan çekinmeyeceklerdir! Çekinmiyorlar da!" ifadelerini kullandı.

İşte o yazıdan çarpıcı satırlar:

(...)

Nitekim birkaç gündür yaşanan olaylar, terör örgütü DHKP-C’nin Türkiye’nin kaosa sürüklenmesi işini üstlendiğini gösteriyor.

DHKP-C deyip geçmemek gerekiyor.

Bu terör örgütünün şimdi öne sürülmesi hiç de tesadüfî değil.

Türkiye’nin, Kürt meselesi’ni çözme konusunda önemli mesafeler katettiği bir zaman diliminde, hem çözüm sürecini tersine çevirmeyi hem de Kürt meselesinden sonra, özellikle Almanya’da, Fransa’da ve İngiltere’de onyıllardır “ısıtılan” yapay bir Alevî sorunu icat etmeyi amaçlıyor DHKP-C’nin şimdi öne sürülmesi.

Eğer yapay bir Alevî sorunu icat edilirse, Türkiye, bugüne kadar elde ettiği bütün kazanımları kaybeder ve en az 50 yıl geriye gider!

Çünkü bu durumda, çözüm süreci de suya düşer ve Türkiye’nin bölgesel güç olma konusunda attığı adımların hepsi biter, geri teper!

TÜRKİYE, PARÇALANIR!

Burada iktidarıyla, muhalefetiyle, medyasıyla ve halkıyla bütün Türkiye’yi uyarıyorum:

Eğer bir Alevî meselesi hortlatılırsa, çözüm süreci biter, Türkiye, parçalanmanın eşiğine sürüklenir Allah korusun!

Bir kaç gündür yaşadığımız anormal hâdiseler, 2. Gezi’nin ayak sesleri gibi geliyor bana.
Herkesin, bütün kesimlerin basiretle, ferasetle ve sağduyuyla hareket etmesi gereken zor zamanlardan geçiyoruz.

Türkiye’nin kaos ortamına sürüklenmesi için ellerini ovuşturan fitneci-fesatçılar ve hainler var bu ülkede! Bu alçaklara fırsat verilmemeli!

O yüzden bu noktada medyaya büyük sorumlulukIar ve görevler düşüyor: Medya, ülkeyi gerecek, kaos ortamına sürükleyebilecek yayınlardan kaçınmalı!