BIST 9.492
DOLAR 32,49
EURO 34,76
ALTIN 2.483,93

İkinci elde en çok satılan araba hangisi?

İkinci elde en çok satılan araba hangisi?

İstanbul, İzmir ve Ankara'da ikinci elde en çok hangi araba satılıyor? Kadınlar neyi alıyor.

İkinci elde en çok satılan araba hangisi?

Sıfır otomobillere gelen zamlarla, Türkiye’de ikinci el otomobil piyasasının önemi daha da arttı. Sıfır otomobillerdeki gelişmelerin ikinci ele de anında yansıdığını söyleyen Tasit.com Genel Müdürü Birol Kabakoğlu, zamlardan bu yana sıfır otomobil almayı düşünenlerin bir kısmının da ikinci ele yöneldiğini ve sahibinden ikinci el otomobil aramalarının arttığını ekliyor.

2013’te, Türkiye’nin en büyük otomobil ilan sitelerinden Tasit.com’a , neredeyse geçen yıl satışı gerçekleşen sıfır araç sayısı kadar – tam 850 bin-ikinci el araç ilanı eklenmiş.

İkinci elde en çok satılan araba hangisi?

“Türkiye’nin Online 2.El Otomobil Haritası”’nı çıkaran Tasit.com’un hazırladığı infografik, artık insanların ikinci el otomobil ararken interneti daha fazla kullandıklarını gösteriyor. Tasit.com verilerine göre 2013 yılında ikinci el otomobil satın almak için interneti kullananların sayısı %50 arttı, mobil trafik 3 katına çıktı ve Facebook üzerinden ikinci el otomobil arayanların sayısı da %87 arttı.

İkinci elde en çok satılan araba hangisi?

Sahibinden ikinci el araç almak isteyen bir kişi 8 hafta boyunca, gününün ortalama 28 dakikasını nternetten otomobil ilanı inceleyerek geçiriyor. Bu sürede 527 ilan inceliyor ve ortalama 39 kişiyle iletişime geçiyor.

Tasit.com verilerine göre, Türkiye’de otomobil alıcıları arasında marka bağlılığı oldukça düşük. İkinci el bir araç alırken önem sıralamasında aracın markası 5. ve modeli 6. sırada.

İkinci elde en çok satılan araba hangisi?

İlk kriter ise “ Fiyat”. Evdeki hesap, çarşıdan farklı 2el otomobil almak isteyen bir kişi yola şuna benzer bir söylemle çıkıyor. “30.000 TL’ye, sedan, dizel/ lpg/benzinli, az yakan bir araç arıyorum.” Marka, model ve renk bu kriterlere göre değişebiliyor. Ve 8 haftanın sonundaki rakam, nerdeyse her zaman başta düşünülen rakamdan %23 daha fazla oluyor.

30.000 TL’lik bir araç satın almayı düşünen bir kişi, sürecin sonunda genellikle 36.900 TL civarında bir araçta karar kılıyor.