BIST 9.088
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,64
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

İkinci elde çok hesaplı lüks otolar

Piyasada temiz lüks ikinci el araç bulmak oldukça zor. En çok satılanların fiyatı ortalama 60 bin lira civarında”

Abone ol

Motor hacimleri özellikle 2000-3000 CC arasında değişen dizel lüks otomobil ve cipler, büyük ilgi görüyor.

Konya Oto Galericiler Sitesi’nde ikici el lüks araç satışı yapan Has Otomotiv firması sahibi Mehmet Çenesiz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ikinci el talebinde Konya’nın, Anadolu kentlerinin bir ortalamasını yansıttığını söyledi.

Çenesiz, lüks otomobil ve ciplere artan ilgi nedeniyle başta İstanbul olmak üzere Türkiye’nin lüks araç kullanımı yaygın olan yerlerinden aldıkları lüks araçları Konya’da sattıklarını belirtti.





Özellikle ciplerin durumu uygun olan genç Konyalı esnaf ve sanayiciler için adeta bir tutku olduğunu ifade eden Çenesiz, şunları kaydetti:
“Motor hacimleri özellikle 2000-3000 CC arasında değişen dizel lüks otomobil ve cipler, büyük ilgi görüyor. Piyasada temiz lüks ikinci el araç bulmak oldukça zor. En çok satılanların fiyatı ortalama 60 bin lira civarında... Fiyatlarda son bir ay içinde önemli bir artış yok ancak, önemli kazası olmayan, çok boya yapılmamış ve kilometresi çok yüksek olmayan 2. el otomobilin sadece lüksü değil orta sınıfı da beklemeden satılıyor.”
Çenesiz, dizel lüks araçların yoğun ilgi görmesinde, “konfor, prestij ve ekonomi” beklentilerini aynı anda sunulmasının büyük rolü olduğunu vurguladı.