BIST 9.590
DOLAR 32,54
EURO 34,88
ALTIN 2.489,28
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

İkinci el otomobil alacaklar dikkat!

İkinci el otomobil piyasasında şubatın ortasında bitmesi beklenen kış durgunluğu, mart ortasını geçmesine rağmen hala yerini hareketliliğe bırakmadı

Abone ol

Konya Galericiler Odası Başkanı Adem Uzman, sıfır otomobile talebin devam etmesinin de etkisiyle ikinci el piyasasında beklenen bahar hareketliliğinin bir türlü başlamadığını söyledi.

Uzman, bütçeyi fazla zorlamayan, fiyatı 15 bin liraya kadar olan otomobil satışlarının normal şekilde devam ettiğini, ancak 15-35 bin lira fiyat aralığındaki orta sınıf araçların satışında büyük durgunluk yaşandığını vurguladı.

Satışa çıkan orta sınıf otomobillerin artık galerilere sığmadığını aktaran Uzman, şunları kaydetti:
''İkinci elde büyük bir yığılma var. Şubat ortasında biteceğini tahmin ettiğimiz kış dönemi durgunluğu, martın ortasını geçmemize rağmen yerini hareketliliğe bırakmadı. Devam eden bu durgunluğa ve satışa çıkan araç miktarındaki fazlalığa bağlı olarak orta sınıf ikinci el otomobillerin fiyatları, 500 ile bin 500 lira arasında düştü.''

Otomotiv galerisi sahiplerinden Mehmet Çenesiz de orta sınıf otomobillerde büyük durgunluğun yaşandığını, ikinci ele bir an önce baharın gelmesini beklediklerini söyledi.

İkinci el otomobil piyasasında, hasar ve bakım durumuna göre değişmekle birlikte, bazı otomobillerin ortalama fiyatları şöyle:

ekran-resmi-2013-03-18,-17.20.10.png