BIST 9.139
DOLAR 32,36
EURO 35,04
ALTIN 2.324,67
HABER /  GÜNCEL

İki yazar saldırganın yanağını okşayan Umut Oran'ı yazdı

CHP lideri Kılıçdaroğlu'na yumruklu saldırı, geçtiğimiz yıl yaşanan bir tartışmayı yeniden gündeme getirdi.

Abone ol

Bekir Bozdağ'a yumruk atan saldırganın yanağını okşarken görüntülenen CHP'li Umut Oran, bugün bazı köşe yazarlarının gündemindeydi.

Kamuoyu iki gündür Kılıçdaroğlu'nu yumruklu saldırıyı ve arkasında kimlerin olduğunu konuşuyor.

Ancak tartışma geçtiğimiz yıl Hacıbektaş-ı Veli’yi Anma Etkinlikleri’nde Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’a saldıran Hüseyin Satı’ya sahip çıkmakla eleştirilen CHP yöneticilerine uzandı.

Bilindiği gibi protesto sonrası saldırgana kelepçe takılmasına tepki gösteren CHP Genel Başkan Yardımcıları Umut Oran ve Gökhan Günaydın, İl Emniyet Müdürü Mehmet Yüksel ile görüşerek şahsı kendi makam araçlarıyla polis merkezine götürmüşlerdi.

Umut Oran'ın tavrı yazar Akif Beki ve Abdülkadir Selvi'nin köşesine konu oldu. Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıya tepki gösteren yazarların hedefinde ise Umut Oran vardı. 

UMUT ORAN'IN KÖTÜ DAVRANIŞI BİZE ÖRNEK Mİ TEŞKİL EDECEK?

Hürriyet si yazarı , bir yanlışın bir başka yanlışa örnek olamayacağını belirttiği yazısına şöyle devam ediyor:

Şahsı sakinleştirdim

Umut Oran yazılı açıklamayla eleştirilere cevap vermişti:

"O dakika itibariyle Sn. Bozdağ’ın bir saldırıya uğradığı tam olarak bilinmiyordu, herkes bir protestocu şahsa polisin sert müdahale ettiğini düşünmekteydi. İl Emniyet Müdürü bu şekilde kendisini buradan çıkartamayacaklarını şahsın bağırmaması gerektiğini belirtince bu kişinin yanına giderek “bağırmazsan, sorun olmadan polis seni çıkartacak” diye uyararak sakinleşmesini sağladım. Bunun üzerine etraftaki kalabalığa karşı çok daha vahim olay yaşanmadan emniyet müdürü ve milletvekilimiz eşliğinde bu şahıs karakola götürüldü." Haberin devamı için tıklayın

(...)Bekir Bozdağ’a yapılan yanlış, Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan yanlışın mazereti olmaz.
Bir yanlış, bir başka yanlışı haklı çıkarmaz.
Ha Bekir Bozdağ’a, ha Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılmış? İkisi de bir kendini bilmezin nefret saldırısına uğramış sonuçta.
Neymiş, CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Nevşehir’deki saldırganı şefkatle bağrına basmış ama, yüzünü okşayıp teskin etmiş...
Varsın öyle olsun, Umut Oran’ın kötü davranışı bize örnek mi teşkil edecek şimdi? Örnek alanlar, yumruklu saldırıya müstehak mı sayılacak ya da?
Bekir Bozdağ olayında, ‘Ama o da Nevşehir’e gelmeseydi, ne işi vardı orada, hangi yüzle kalktı geldi, hak etmeseydi canım’ yollu konuşanlar oldu diyelim...
Bu tür zevzekliklerin arkasına saklanıp Kılıçdaroğlu’na saldırılmasına buğz etmeyecek miyiz yani?"

KENDİ ARAÇLARINDA KARAKOLA GÖTÜRMÜŞ

Yeni Şafak si yazarı de yazısında siyasilere yönelik saldırıları sıraladı ve arkasından Umut Oran'ı böyle eleştirdi:

"Bekir Bozdağ'ı yumruklayan Hüseyin Satı, uzun süredir işsiz ve bunalımda olduğu gerekçe gösterilerek kurtarılmıştı. Öyle CHP milletvekilleri adamı kendi araçlarında karakola götürmüş, nasıl ifade vereceğini öğretmişlerdi. Bir tek, Bekir Bozdağ'ı yumruklama festivali düzenlemedikleri kalmıştı."