BIST 9.725
DOLAR 32,53
EURO 34,79
ALTIN 2.439,26
HABER /  POLİTİKA

İki yazar aynı ismi Başbakan ilan etti! Pişti oldular!

Sabah gazetesi yazarı Rasim Ozan Kütahyalı ile Vatan gazetesi yazarı Hüseyin Yayman pişti oldu. Aynı gün aynı başlıkla neredeyse aynı yazıyı yazdılar.

Abone ol

10 Ağustos cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası Türkiye'nin tek gündem maddesi yeni Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı'nın kim olacağı?

Bugün bu konuyu köşelerine taşıyan iki yazar neredeyse aynı yazıyı aynı başlıklarla yazdılar ve ayni ismi Başbakanlık koltuğuna oturttular.

Yeni Başbakan Ahmet Davutoğlu...

PİŞTİ OLDULAR

Sabah gazetesi yazarı ile Vatan si yazarı bugün köşelerinden yeni başbakanı yazdı. Rasim Ozan Kütahyalı 'Yeni Başbakan Ahmet Davutoğlu'dur.Hayırlı olsun' başlığı kullanırken, Yayman'da neredeyse aynı başlığı yazısına attı: Başbakan Ahmet Davutoğlu!

İki yazarda 10 Ağustos'tan sonra yaşanan siyasi gelişmeleri ve AK Parti'den yeni Başbakan'a ilişkin gelen sinyalleri analiz etti.

İşte iki yazarı pişti eden iki yazıdan satırbaşları:

RASİM OZAN KÜTAHYALI:

Son 3 gün içinde yaşadığımız gelişmelerden sonra 27 Ağustos'taki AK Parti kongresinde kimin genel başkan ve başbakan olacağı meselesi bana göre bitmiştir. 27 Ağustos'ta Recep Tayyip Erdoğan'ın tam desteğiyle AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan olacak kişi Ahmet Davutoğlu'dur. Olması gereken de budur. Akıl ve mantık bunu gerektirmektedir. Yeni Türkiye ufkunu destekleyen herkes de -Ahmet Davutoğlu ile ilgili geçmişte ne düşünürse düşünsün- bundan böyle Davutoğlu'na tam destek vermelidir.

... Ayrıca bu aktörün 3 dönem şartına takılmaması ve meydanlarda da büyük heyecan yaratacak bir adam olması gerekmektedir. Bu kişi sadece ve sadece Davutoğlu olabilir.

...Davutoğlu'nu sadece salon adamı bir akademisyen sananlar da yanılıyor. Bana göre Davutoğlu meydanların gönül dilini de yakalayacak kapasiteye sahip iyi bir meydan hatibidir. 1 Eylül'den itibaren Ahmet Hoca'nın meydanlara inmesinde de yarar vardır.

DAVUTOĞLU'NU SEVMEYENLERLE KONUŞTUM

Biliyorum ki AK Parti içinde Davutoğlu'nun seveni kadar sevmeyeni de var. Dün özellikle sevmeyenleri arayıp konuştum. Bu yazıdaki fikirlerimi ve Davutoğlu'na tam destek vermeleri gerektiğini onlara da aktardım. Hemen hepsi Recep Tayyip Erdoğan işaret ettikten sonra Davutoğlu'nun bir neferi olacaklarını taahhüt ediyor. Ahmet Davutoğlu'nun da tüm partiyi kucaklaması gerektiğini, eski kırgınlıkları unutmak gerektiğini söylüyorlar. Erdoğan'ın liderliği ve Davutoğlu'nun genel başkanlığı çok sağlam bir formül olarak AK Parti içinde mutabakat oluşturmuş durumda. Ben Davutoğlu'nun da geçmişe saplanmayacağına eminim. Yeni Türkiye'nin Yeni Başbakanı Ahmet Davutoğlu şimdiden hayırlı olsun.

HÜSEYİN YAYMAN:

AK Partide Genel Başkan ve Başbakanın kim olacağı netleşti. Tayyip Erdoğan ve parti sözcülerinin dile getirdiği prensipler irdelendiğinde o ismin Ahmet Davutoğlu olduğu anlaşılıyor. Bunun da ötesinde Erdoğan’ın gönlündeki isim Ahmet Davutoğlu.

MKYK toplantısında Erdoğan, ‘Başbakan ve genel başkan kim olmalı’ sorusunu sordu. Abdullah Gül, Binali Yıldırım, Numan Kurtulmuş, Süleyman Soylu isimlerinin öne çıktığı listede Ahmet Davutoğlu birinci çıkıyor. Milletvekilleriyle yapılan toplantılar yanında ayrıca genişletilmiş il başkanları toplantısı devam ediyor. Bu toplantıya il başkanlarının yanı sıra, belediye ve büyükşehir başkanları katılıyor. Burada da Ahmet Davutoğlu adının öne çıktığı iddia ediliyor.

ERDOĞAN İŞARET ETTİ

Bugün partinin 13’üncü kuruluş resepsiyonu yapılacak. Cuma günü ise Genel Merkez Kadın ve Gençlik Kolları toplantısı var. Erdoğan bu toplantılarda temayül yoklaması yaparak teşkilatları karara ortak yapmak suretiyle ilerleyen zamanlarda çıkacak problemleri önlemeye çalışıyor.
Erdoğan’ın son üç ayda dile getirdiği prensipler alt alta yazıldığında Başbakan çıkıyor. O prensipleri yeniden hatırlayalım. 1. Genel başkan ve başbakan ayrı olmayacak. 2. Üç dönem kuralı kaldırılmayacak. 3. Emanetçi başbakan olmayacak. Bu tarife uyan isim Ahmet Davutoğlu.

...Bugün itibarıyla veriler ve kulisler Ahmet Davutoğlu’nu gösteriyor. Olağanüstü bir gelişme olmazsa artık karar verildi ve bundan sonra değişmez.