BIST 8.875
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.242,03
HABER /  DÜNYA

İki ülkede onlarca banka... Yaşam durma noktasına geldi!

Ukrayna ve Rusya'da bu sabah saatlerinden itibaren çok sayıda devlet ve özel kuruluşa ait internet sitesine siber saldırı düzenlendi.

Abone ol

Ukrayna’da kitlesel bir virüs saldırısı sonucu bankalar, basın kuruluşları ve bazı kamu hizmetlerine ait internet siteleri çalışmaz hale geldi. Rusya’nın en büyük petrol şirketi Rosneft'in de internet sitesinin hacklendiği açıklandı.

Ukrayna'da devlete ait Oshadbank’tan yapılan açıklamaya göre müşterilerinin bilgilerini güvenliğini sağlamak ve korumak için bazı hizmetleri durdurmak zorunda kaldıklarını açıkladı. Müşterilerinin diğer bankalara ait ATM’leri kullanabileceğini duyuran banka, emekliler için bu hizmetlerin ücretsiz olacağını bildirdi.

Ukrayna Ulusal Polisinin basın sözcüsü Yaroslav Trakalo’nun yaptığı açıklamada yapılan bu saldırılardan birkaç finans kurumunun da zarar gördüğünü ve siber suçlar departmanının gerekli çalışmaları yürüttüğünü açıkladı.

Saldırılardan etkilenen diğer kurumlar ise Kanal 24, Radya Lüks, Radyo Maksimum gibi kuruluşları bünyesinde bulunduran Lüks yayın grubu; yerel posta teşkilatlarının internet siteleri; elektrik ve ısı dağıtımı şirketi Kievenerji...

Borispol Havaalanı'nın resmi internet sitesinde ise uçuş listelerinin bir süre yayınlanamayacağı duyuruldu.

RUSYA'DA DA SALDIRI DÜZENLENDİ 

Rosneft'in Twitter hesabından yapılan açıklamada “Şirket sunucularına yapılan bu saldırıların yürütülen hukuksal işlemlerle bir ilgisi olmadığını umuyoruz” dendi

Rus basınından alınan bilgilere göre şirket durumu yetkililere bildirdi.