BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,73
ALTIN 2.498,07
HABER /  GÜNCEL

İki Türk'ün cenazesi Belçika'da rehin

Belçika'daki Türkler, endişeli! Öldürülen iki Türk gencinin cenazesi tüm yasal girişimlere rağmen teslim edilmedi!

Abone ol

Belçika'da yaşayan Türkler, ülkede öldürülen iki Türk gencinin, 90 gündür teslim edilmeyen cenazeleri için endişeli! Katillerin yakalanmasına rağmen, savcının insanlık dışı bir muameleye imza atarak, bölgedeki Türkleri rahatsız eden bir karar aldığını iddia eden Aygün ailesi, Türkiye'deki yetkili makamlardan yardım istedi. Bu arada konuyu Meclis'e taşıyan MHP Konya Milletvekili Faruk Bal, savcının tavrını eleştirerek cenazelerin Türkiye'ye iade edilmesini istedi.

Belçika'da yaşayan Türkler, son aylarda ülkede yaşanan hukuk ihlallerinden rahatsız! Ülkede göçmenlere yönelik baskı politikalarından rahatsız olan Türkler, Kortrijk Sorgu Savcılığı'nın aldığı bir kararla ayağa kalktı. Savcılık, Eylül ayında öldürülen iki Türk kardeşin cenazelerini, tüm hukuk çabalarına rağmen aileye teslim etmiyor. Gerekçe ise sanıkların henüz hakim karşısına çıkmaması.

ÖLDÜRÜLEN TÜRK KARDEŞLER BEKLETİLİYOR

Acılı baba Vahit Aygün,  oğulları Süleyman Aygün (32) ile Uğur Aygün´ün (31) geçtiğimiz Eylül ayında, öldürüldüğünü söyledi. Bölge polisinin, zanlıları kısa sürede yakaladığını söyleyen Aygün, savcılığın cinayetle ilgili gerekli tahkikatı tamamlamasına rağmen çocuklarımın cenazelerini 90 gündür kendilerine teslim edilmediğini söyledi. Elçilik ve yetkili makamların, bilgilendirildiğini ancak şu ana kadar herhangi bir sonuç alınamadığını iddia eden acılı baba, savcılığın tavrını eleştirdi.

PROTESTO ETTİLER, CENAZELERİ İSTEDİLER

Batı Flaman bölgesi yerleşim birimlerinden Kortrijk sınırları içindeki Meulebeke´de, şiddetli yağmura rağmen Aygün Ailesi´nin evi önünde toplanan Türkler, büyük acı içinde olan acılı baba Vahit Aygün ile acılı anne Naciya Aygün'e taziyede bulunduktan sonra, kararı protesto etti. Kortrijk Sorgu Yargıçlığı kararı karşısında şaşırdıklarını ve ne yapacaklarını bilemediklerini söyleyen acılı Baba Vahit Aygün şunları söyledi:

"Yasal hakkımız için mahkemeye başvurduk. Yine olmaz kararı çıktı. Evlatlarımın cenazeleri morgta bekliyor. Burada defnedilmelerini istemiyoruz. Bizim tek isteğimiz var;o da cenazeleri Türkiye'ye götürmektir. Bizi bu haktan kimse alıkoyamaz. Cenazeler verilene kadar bekleyeceğiz. Bugün burada demokratik hakkımız olan eylemi gerçekleştiriyoruz. Bize destek veren ve yanımızda olan tüm dostlarımıza ve vatandaşlarımıza teşekkür ederiz. Acımız çok büyük. Eridik!.Perişan oduk!. Çocuklarımın eşleri, kardeşleri, anneleri ve torunlarım da perişan. Allah hakkı için bize yardımcı olacak yok mu? Nerede Belçika Adalet Bakanı, nerede bizim yetkililerimiz?´diyerek cenazelerin kendilerine verilmesi konusunda yardım ve destek istedi.

KONU MECLİS'E TAŞINDI

MHP Konya Milletvekili Faruk Bal, Aygün ailesinin dramını Meclis gündemine taşıdı. TBMM'de yaptığı konuşmada, Belçika Kortrijk Sorgu Savcılığı'nın kararının hukuk dışı ve insan haklarına aykırı olduğunu söyledi. Bölgedeki Türkler'in bu tür yasal baskılarla sindirilmeye çalışıldığını ifade eden Bal, cenazelerin gerekli işlemlerin yapılarak Türkiye'ye acilen iade edilmesini istedi. Bal şunları söyledi:

"Vahit Aygün isimli Konya'nın Yunak ilçesinden bir vatandaşımız, Belçika'ya çalışmak için gitmiş ve oraya yerleşmiştir. İki tane evladı Süleyman Aygün ve Uğur Aykün, 18 Eylül'de Belçika'da cinayete kurban gitmiştir. Her iki Türk vatandaşının katilleri kısa sürede belirlenmiş ve yetkili makamlarca yakalanmıştır. Aygün ailesi evlatlarının cenazelerini, Konya'ya defnetmek için Belçika'dan getirmek istemişlerdir. Cinayeti araştıran Belçikalı savcı, 90 günü aşkındır ne yazık ki insanlık dışı bir muameleyle cenazeleri, aileye teslim etmemiştir. Türkiye Cumhuriyeti'ne düşen görev, bu vatandaşlarının cenazelerinin iadesini sağlamaktır. Bu konuda gerekli girişimlerin yapılması ve insanlık dışı muameleye son verilmesi gerekmektedir."