BIST 9.085
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,82
HABER /  POLİTİKA

İki partiye kırat amblemi şoku

Anayasa Mahkemesi, Demokrat Parti'nin başvurusu üzerine, DYP ve MYP'nin parti ambleminde "kırat"ı kullanmamasına karar verdi

Abone ol

Anayasa Mahkemesi, Demokrat Parti'nin başvurusu üzerine, Doğru Yol Partisi (DYP) ve Muhafazakar Yükseliş Partisi'nin (MYP) "kırat"ı kullanmamasını kararlaştırdı.

Resmi Gazete'de yayımlanan Anayasa Mahkemesi kararına göre, Demokrat Parti Genel Başkanlığı, DYP'nin isim, amblem ve rumuzunun, MYP'nin ise "kırat" logosunu kullanmasının iltibasa yol açtığı gerekçesiyle hükümsüzlüğünü ve siyasi partiler sicilinden terkini istedi.

Bu istem üzerine tarafların savunmalarını değerlendiren Yüksek Mahkeme, Demokrat Parti'nin, DYP'nin isim ve rumuzunun hükümsüzlüğüne ve siyasi partiler sicilinden terkine ilişkin istemini oy birliğiyle reddederken, DYP ve MYP tarafından kullanılan amblemin hükümsüzlüğüne ve siyasi partiler sicilinden terkine oy çokluğuyla karar verdi.

Üyelerden, Serruh Kaleli, Alparslan Altan, Osman Alifeyyaz Paksüt, Recep Kömürcü, Engin Yıldırım, Erdal Tercan ile Zühtü Arslan kararda karşı oy kullandı.