BIST 9.706
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.420,33
HABER /  GÜNCEL

İki lider Kudüs'ü sattı! İbrahim Karagül açıkladı

İslam İşbirliği Teşkilatı'nın Doğu Kudüs'ü Filistin'in başkenti olarak tanıdığı zirveye alt düzeyde temsilci gönderen Suudi Arabistan eleştiri oklarının hedefinde.

Abone ol

Yeni Şafak Gazetesi Genel yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile Birleşik Arap Emirlikleri Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed'in Kudüs'ü sattığını yazdı.

İstanbul'da düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı tarihe geçen bir sonuç bildirgesi açıkladı. Doğu Kudüs'ün Filistin başkenti ilan edildiği karar dünyada geniş yankı uyandırırken, Arap dünyasının önde gelen ülkelerinden Suudi Arabistan'ın pasif tavrı dikkatlerden kaçmadı. Tarihi toplantıyı bugünkü köşesinde değerlendiren İbrahim Karagül,"Kudüs ihanete uğradı, iki lider Kudüs’ü sattı" diye  yazdı. İhaneti daha önce de yazdığını belirten Karagül, yazısında şu ifadeleri kullandı:

OYUNCAĞA DÖNÜŞMÜŞ VELİAHT PRENSLER: "BAE ve S. Arabistan veliaht prensleri, ABD ve İsrail istihbaratının elinde birer oyuncağa dönüşmüş, “Ilımlı İslâm” palavraları gölgesinde tarihin en büyük ihanet anlaşmasını, gizli anlaşmalarını yapmıştır. Suudi Veliaht Muhammed bin Selman ile BAE Veliahtı Muhammed bin Zaid’in, ABD ve İsrail ile yaptığı gizli anlaşmaların içeriğinin çoğunu henüz bilmiyoruz. Kudüs ve Filistin’i pazarlık konusu yaptıkları, masaya sürdükleri, bunun karşılığında İran’a karşı destek istedikleri ortaya çıktı şimdilik. "

"İstanbul Zirvesi’nin yapıldığı saatlerde Riyad’ın Yemen’i bombalaması, yine o saatlerde İsrail’in Muhammed bin Selman’ı “İsrail’e çağırması” ibretliktir, son derece endişe vericidir." diye yazan Karagül, İslam ülkelerine çağrı yaptı:

ŞOK DALGALARI GELECEK, ACİL SAVUNMA HATLARI KURULMALI: "Unutmayın, Kudüs bu anlamda ilk travmadır. Şoke edecek uygulamalar göreceğiz. Şaşırtıcı çıkışlar, dönüşler, satışlar göreceğiz. BAE ve S. Arabistan’da yuvalanan söz konusu ihaneti boşa çıkaramazsak, coğrafya çok daha ağır travmalar yaşayacaktır. Bu yüzden bölgenin merkez ülkeleri, yeni direnç hatları oluşturmak için acilen harekete geçmeli, ülkelerindeki ABD ve varsa İsrail nüfuz alanlarını daraltmalı, İstanbul çıkışını devam ettirmeli, olağanüstü bir hazırlığa girişmelidir."

İbrahim Karagül'ün yazısının tamamı

İstanbul'a gelmeyen Suudi prense İsrail'den davet!

Suudi Arabistan krallarının kabusu sarayda bir gece ansızın

Veliaht prensin Kudüs ihaneti gizli pazarlık ortaya çıktı