BIST 9.807
DOLAR 32,50
EURO 34,96
ALTIN 2.429,97
HABER /  EKONOMİ

İki günlük grev THY'yi resmen batırdı!

İki günlük grevin THY'ye maliyeti katlanıyor. İlk gelen rakamlar 2 milyon dolar civarı, bu rakam konaklama ve yemekle katlanıyor.

Abone ol
Türk Hava Yolları (THY) tarafından yapılan açıklamaya göre, grev yasağını protesto etmek için eyleme katılanlardan 305 kişinin iş akitleri feshedildi. Açıklamada, THY'nin eylem sebebiyle 2 milyon dolar zarara uğradığı ifade edildi. Konaklama ve yemek masraflarıyla birlikte bu rakam 4,5 milyon doları buluyor!

Havacılık sektöründe çalışanlara yönelik grev yasağına ilişkin düzenleme Meclis'ten geçti. Düzenlemeyi protesto eden çalışanlardan kaç kişinin işten çıkarıldığı netleşti. THY'den yapılan açıklamada toplam 305 kişinin iş akdinin feshedildiği belirtildi. Şirketin, eylem nedeniyle 2 milyon dolar maddi zarara uğradığı vurgulandı.
 
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Yaklaşık 17 bin personeli olan Türk Hava Yolları'nda çalışanların büyük bir kısmı, ağır baskı ve engellemelere rağmen şirketine zarar verecek kanunsuz eyleme destek vermemiştir. Şirketine sahip çıkan ve özveriyle çalışan arkadaşlarımıza bir kez de kamuoyunun huzurunda teşekkür ediyoruz. Tüm uyarılarımıza rağmen yasadışı eyleme katılan ve görevine gelmeyen Türk Hava Yolları A.O'dan 260, THY Teknik A.Ş.'den ise 45 kişinin 2822 sayılı Kanunun ilgili maddeleri gereğince iş akitleri feshedilmiştir. Şirketine zarar veren, yolcularımızı mağdur eden kişilerle birlikte yola devam edilmesi mümkün değildir.