BIST 9.735
DOLAR 32,53
EURO 34,81
ALTIN 2.433,37
HABER /  GÜNCEL

İki fotoğraf arasındaki 9 fark

Cihangir ve Yenibosna'da çekilen iki fotoğraf arasındaki farkları siz bulun

Abone ol

Seçim sonuçlarını televizyondan takip eden iki evden çekilen bu fotoğraflar arasındaki tam 9 fark var. Radikal gazetesi Hayat ekinde yer alan iki fotoğraf, bütün bu yaşanan tartışmaları özetliyor. Seçim sonuçlarına kafa yoran siyasiler için önemli bir veri sunuyor.

Radikal muhabirleri İstanbul'da 12 Haziran gecesi için birbirinden ilginç seçim fotoğrafları çekti. Habere konu olan iki kare entel ve elit kesimin yaşadığı semt Cihangir'de diğeri ise kenar semtlerden Yenibosna'da çekidi.

İki seçmenden birinin oyunu alan AK Parti’nin ve Türkiye’nin diğer yarısının özeti o iki fotoğraftaki tek benzer nokta ne?

Gazetenin mizahçısı Metin Üstündağ, dikkatini çektiği bu iki fotoğrafı, Radikal Genel Yayın Yönetmeni Eyüp Can'a sundu. Üstündağ, "halkı anlamak isteyen bütün partilerin o iki fotoğrafa dikkatle bakması lazım…" diyerek siyasileri çağrıda bulunuyor

Okurlardan gelecek tepkiyi de dikkate alarak hafta sonu iki fotoğraf arasındaki farkları ve tek ortak noktayı hafta sonu analiz edecek.

chn.jpg

Cem Erciyes, Cihangir’deki seçim partisindeydi. AK Parti ekranda yüzde 55 göründüğünde ilk tepki, “Yok artık” oldu; kazanacağı biliniyor, bu kadarı beklenmiyordu.

CİHANGİR

yns.jpg

Ayça Örer, seçimi Yenibosna’da Mustafa Perçin’in evinde izledi. Hanede AK Parti dışına oy gitmemiş. Perçin yüzde 50’ye şaşırmıyor, “Zaten düşemezdi” diyor.

YENİBOSNA