BIST 9.456
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.495,47
HABER /  EKONOMİ

İki dev şirkete kayyum atandı

FETÖ'ye finans sağlayan firma ve iş adamlarına yönelik operasyon sürüyor. Soruşturma kapsamında Küçükbay Şirketler Grubu ile Kavuklar Holding'e kayyum atandı. Şirketlerin yönetimini TMSF yetkilileri devralacak.

Abone ol

İzmir'de, Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, bünyesinde Orkide yağlarının da aralarında bulunduğu Küçükbay Şirketler Grubu ile Kavuklar Holding'e kayyum atandı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, FETÖ/PDY'ye finans sağlayan firma ve iş adamlarına yönelik çalışması devam ediyor.

İzmir Sulh Ceza Hakimliği, savcılığın talebi üzerine, bünyesinde Orkide yağlarının da aralarında bulunduğu Küçükbay Şirketler Grubu ile Kavuklar Holding'e 674 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin (KHK) 13. ve 19. maddeleri ve CMK'nın 133. maddesi uyarınca kayyum tayin edilmesine karar verdi.

Hakimliğin kararı bildirdiği Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) yetkilileri, söz konusu şirketlerin yönetimlerini devralacak.

24 KİŞİ GÖZALTINA ALINMIŞTI

İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato'nun yürüttüğü soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, 6 ve 8 Ağustos'ta örgüte finans sağladıkları iddia edilen iş adamlarına yönelik operasyonlarda aralarında Küçükbay Şirketler Grubu sahibi Ahmet Küçükbay ile gayrimenkul, otomotiv, akaryakıt sektöründeki yatırımlarıyla tanınan, FETÖ soruşturması kapsamında kapatılan Gediz Üniversitesi'nin kurucu üyelerinden Abdullah Kavuk'un da aralarında  24 kişi gözaltına alınmıştı.