BIST 9.530
DOLAR 32,52
EURO 34,83
ALTIN 2.475,11

İki dandik taka...

İstanbul'un fethinin 563'üncü yılının kutlanmasından rahatsız olan Mustafa'm sıkıntı yapmış!

İstanbul'un fethinin 563'üncü yılının kutlanmasından rahatsız olan Mustafa'm sıkıntı yapmış!

Attığı twitte diyor ki "İki dandik takayı Haliç'in uysal sularından geçirip, topu topu Avcılar kadar bir üvey kasabayı gasp etmeyi fetih diye kutlayan aptal; elbette bilmezsin; senin Ecdad-ı Osman'ın yalvararak haçlıya teslim ettiği istanbul'u, Mustafa Kemal'in ölümüne kavgasıyla kurtardığını..."

Beren Saat'in siyaset bilimci, Pelin Batu'nun tarih bilimci, Berna Laçin'in çevre bilimci sayıldığı ülkemde altı oklu Mustafa'mın saçmalamasını çok görmemek gerek!

Genelde keşfedilmesi zor, çok basit bir gerçeği ilk defa su yüzüne çıkarmış bir dahi gibi konuşmasına bayıldım!

Hani yazdıklarını okuyan yeni yetme veletler, sanki İstanbul'u herkes alabilirmiş de "değmez" diyerek almamış sanır.

Dandik taka, küçük kasaba falan diye küçümsemeler...

Toplumun dışına itilmiş, cüzzamlı gibi davranan içkili bir kafaya cevap vermeyi gereksiz görüp bana kızanlarınız olabilir.

Lakin bunun gibi düşünen, "Zulüm 1453'te başladı" diyen pek çok kanı ve soyu bozuğa Mustafam'ın şahsında toplu cevap verdiğimi bilmenizi isterim.

Mustafa'm...

Sen o twitleri atarken Yunanistan, İstanbul'u kaybetmenin 563'üncü yılını hüzünlü bir törenle anıyordu. 

Tıpkı bizdeki 10 Kasım benzeri hüzünlü bir törenle hem de...

Ve sen o dandik twitleri atarken Yunanistan, Bizansın tahtına şu sıralar Türkiye'ye düşman olan Putin'i oturtarak Türkiye'ye olan öfkesini gösteriyordu.

Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethederken kullandığı toplar şu an nerede sergileniyor biliyor musun Mustafa'm? İngiltere'nin Portsmouth kentindeki Fort Nelson Müzesi'nde sergileniyor!

Fatih Bizans surlarını senin gibilerle dövmedi, o toplarla dövdü Mustafa'm! O Fatih ki hakkın rahmetine kavuştuğunda Avrupa'nın pek çok ülkesi 3 gün boyunca sevinç çanları çaldı. 

Şunu anladım ki süper bir beyine sahipsin. Çünkü hiç kullanmamışsın! 

Zaten zeka seviyen Osmanlı'nın yaptığına "gasp", Atatürk'ün yaptığına "fetih" demenden belli...

Yazdıklarının hangisine cevap vereyim bilemedim. Görünen o ki tarihi sana baştan anlatmamız gerekecek.

Mustafa'm!

Tarihin farklı dönemlerinde yaşamış dahi komutanları kıyaslamak ancak senin gibi küçük düşünenlere yakışır. Kendin gibi küçük düşünmesen, "Fatih Sultan Mehmet de, Atatürk de bizim değerimiz. İkisi de bu ülkeye hizmet etmiştir. İkisi de hep rahmetle ve minnetle anılmalıdır" diye kaliteli bir cümle kurmayı denerdin. 

Şunu bilmelisin ki Osmanlı olmasa Atatürk olmazdı. Lakin Atatürk Osmanlı'nın yetiştirdiği bir komutandı. Ve Osmanlı İstanbul'u fethetmemiş olsa, Atatürk işgalcilerden geri almak için savaşmazdı!

Çünkü bizim olmayan bir şey için savaşmazdı anlıyor musun? 

"Atatürk olmasaydı sizin adınız Yorgo olurdu" diyenlerin gazına geldiğin belli Mustafa'm.

Ancak bu annesinin namusundan emin olmayanların sözüdür. Bizim annelerimiz namusuna halel gelmesindense hayatına son vermeyi tercih ederdi, buna emin ol!

Fatih İstanbul'u, Osmanlı dünyayı fethetmeseydi Atatürk mü olurdu? Olsa bile kimbilir ismi ne olurdu Mustafa'm!

Kaldı ki senin "Avcılar kadar küçük bir kasaba" dediğin yer Doğu Roma İmparatorluğu'nun başkentiydi. Osmanlı fethettikten sonra dünyada Ortaçağ dönemi kapandı. 

Dünya bu fethi "Çağ kapatıp, çağ açan komutan" diyerek Fatih'i överken senin küçümsemen pek bi enayilik olmuş. 21 yaşında İstanbul'u fethetmek öyle her yiğidin harcı değil. Sen 21 yaşındayken ne yaptığını bize bi anlatsana Mustafa'm? 

Bak şu yaşa geldin, onlarca erotik film çektin, ancak bir ev ve iki don alabildin. Kalkmış çocuk yaşta çağ kapatıp çağ açan Fatih'i eleştiriyorsun! 

Haddine mi?

Allah Resulü Hazreti Muhammed Mustafa (sav) "İstanbul mutlaka fethedilecektir. Onu fetheden komutan ne güzel komutan, onu fetheden ordu ne güzel ordudur" diyerek asırlar öncesinden Fatih'i ve ordusunu övmüş. Sen ve senin gibi düşünen sefillerin övgüsüne muhtaç olduklarını mı sanıyorsun?

İki taka meselesine gelince....

Atatürk'ün bir takayla Samsun'a çıktıktan sonra Türkiye'yi kurtardığına inanıyorsun da Fatih'in iki takayla İstanbul'u fethettiğine neden inanmıyorsun Mustafa'm?

Atatürk'ün Samsun'a çıkışını kutlarken iyi de İstanbul'un Fethi'nin kutlanması niye zoruna gidiyor?

Eğer bu kasabanın gasp edildiğini düşünüyorsan, o zaman sana Paris, Londra, New York yakışır Mustafa'm!

Hemen git bence...

Ve lütfen normal gitme, defol git!