BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,07
HABER /  SEÇİM

İki Cumhurbaşkanlığı seçim anketi iki bomba sonuç

Anar ve ORC, cumhurbaşkanlığı seçiminin nabzını tuttu. İki şirketin elde ettiği sonuçlara göre Başbakan Erdoğan ilk turda seçilebilecek mi?

Abone ol

Köşk seçimi için geri sayım sürerken araştırma şirketleri de tahminlerini paylaşmaya başladı. Anar, slogan ve programlarını açıklayan Köşk adaylarını analiz etti. ORC ise çok net konuştu.

ANAR Genel Müdürü ibrahim Uslu'ya göre seçime katılım yüzde 80'in altına düşecek. Uslu, HDP'nin adayı Selahattin Demirtaş'ın CHP ve MHP'nin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na oy vermeyi düşünmeyen CHP'li sosyal demokratlar nedeniyle birkaç puan fazla alacağı görüşünü paylaştı.

ANAR'A GÖRE ERDOĞAN YÜZDE 54-55

ANAR'a göre, Başbakan Tayyip Erdoğan yüzde 54-55 bandında çıkarken,  Ekmeleddin İhsanoğlu, 35-38 bandında gözüküyor. Selahattin Demirtaş ise 7-8 bandında gözüküyor.

ORC'YE GÖRE YÜZDE 54,6'YLA ERDOĞAN

ORC, cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili, 4-9 Temmuz tarihleri arasında 34 ilde 3650 kişiyle anket gerçekleştirdi. Ankette seçmenlere, "10 Ağustos'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçiminde kime oy vermeyi düşünüyorsunuz?" sorusu yöneltildi. Seçmenlerin yüzde 54,6'sı Başbakan Erdoğan yanıtını verirken, yüzde 37'si ise Ekmeleddin İhsanoğlu dedi.