BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,92
ALTIN 2.437,80
HABER /  DÜNYA

İki cami arasına zincir çektiler

Lübnan'da bir grup, mezhepçilik yüzünden Müslümanların bölünmesini ve din adamlarının öldürülmesini protesto etti.

Abone ol

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta, mezhepçilikten kaynaklanan çatışmaları protesto eden yüzlerce kişi iki cami arasında ''insan zinciri'' oluşturdu.

Din adamlarına yapılan saldırılardan sonra ülkedeki mezhepçilikten kaynaklanan çatışmaları protesto eden göstericiler, yoğunlukla Şiilerin gittiği İmam Ali Bin Ebi Talib Camisi ile genellikle Sünnilerin gittiği El-Besta et-Tahte Camisi arasında bir kilometrelik ''insan zinciri'' oluşturdu.

DİNİ MEZHEPLER ARASINDA HOŞGÖRÜ KÖPRÜLERİ KURULMALI 

Ülkede dinler ve mezhepler arasında ''hoşgörü köprüleri'' kurma amacıyla kurulan Ferah el-Ata Derneği'nin organize ettiği eylemde, Lübnan bayrakları taşındı ve kardeşlik mesajları verildi.

HALK MEZHEP ÇATIŞMALARINI KABUL ETMİYOR 

''Halk, mezhep çatışmasını kabul etmiyor'' başlığıyla oluşturulan ''insan zincirine'' farklı mezheplerin alimlerinin yanısıra Hristiyan din adamları da katılarak destek oldu.

İKİ CAMİ ARASINA ZEYTİN FİDANI DİKİLDİ 

Eyleme katılan din adamları, iki cami arasındaki yolun ortasına, kardeşliği ve barışı simgeleyen zeytin fidanı dikti.

Göstericilere seslenen El-Besta et-Tahte Camisi'nin Sünni İmamı Ali Bitar, ''Bu eylem, saflarımızı birleştirmemize yardımcı olacak. Lübnan'ın mezhepler arası barış ve güvene ihtiyacı var'' dedi.

MÜSLÜMAN VE HRİSTİYAN LÜBNANLILARIN TEK DÜŞMANI İSRAİL 

Ali Bin Ebi Talib Camisi İmamı Şii Muhammed Kazım İyad da ''Lübnanlılar birlik ve beraberlik içindedir. Bu gerçeğin dışında kalan hiçbir şeyin aslı yoktur. Ülkemizdeki tüm iç sorunlar, diyalog ve güzel sözle çözülür. Müslüman ve Hristiyan Lübnanlıların tek düşmanı İsrail'dir'' diye konuştu.

Beyrut'ta Hizbullah ve Emel Hareketi'nin kontrolündeki bölgelerde, ikisi Dar'ul İfta'ya (Fetva Kurumu) bağlı 4 din adamına 17 Mart'ta silahlı saldırı düzenlenmişti.