BIST 9.645
DOLAR 32,54
EURO 34,88
ALTIN 2.431,90
HABER /  GÜNCEL

Ankara patlaması canlı bombaları bakın kim çıktı?

ANKARA saldırısındaki canlı bombaların ikisin de Türk olduğu kesinleşti. Ankara patlamasında ölenlerin sayısı, kimliklerin belirlenmesiyle birlikte 99'a yükseldi.

Abone ol

Ankara'daki "Emek, barış, demokrasi" mitingini öncesi ardarda patlayan bombaların acı bilançosu artıyor. Ölenlerin sayısı, kimlikleri belirlenen iki kişiyle birlikte 99'a yükselirken, Adli Tıp Kurumu'ndaki kimlik tespit çalışmaları sonrası iki saldırganın da Türk olduğu kesinleşti.

Ankara'da cumhuriyet tarihinin en büyük terör saldırısı gerçekleştirildi. “Emek, barış, demokrasi” mitinginin yapılacağı tren garı kavşağında gerçekleştirilen canlı bomba saldırısında ölü sayısı 99'a yükseldi.

İKİ BOMBACI DA TÜRK ÇIKTI

Yapılan inceleme sonucunda kendini patlatan canlı bombaların Türk vatandaşı olduğu tespit edildi.

Ayrıca kanlı terör saldırısını gerçekleştiren örgütün ise IŞİD olarak açıklanması bekleniyor. Bu arada, canlı bombaların birinin kimliği belirlenmesinde sona gelindiği öğrenildi.

BİRİNİN KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Canlı bombalardan birinin fotoğraflarıyla patlamada parçalanan kafatası ve yüz dokularının eşleştiği bildirildi. Emniyet kaynakları, “Daha önce istihbarat birimleri tarafından ismi bilinen, IŞİD ile bağlantılı olarak eylem yapacağı noktasında belli süre istihbarat takibinde olan bir kişi. Canlı bombanın bu kişi olacağı noktasında somut deliler var” dedi.