BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

İki bakan arasında tartışma: Derhal istifa et!

HDP'li Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan ile Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu arasında tartışma yaşandı. Topçu HDP'li bakanı istifaya çağırdı.

Abone ol

Seçim hükümetinin HDP'li Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan ile Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu arasında tartışma yaşanıyor.

Seçim hükümeti içinde bir tartışma yaşanıyor. Tartışmanın tarafları, HDP'li Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan ile Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu.

TOPÇU: İSTİFA ETMELİ

Topçu, "Cizre'ye yürüyen HDP'li milletvekilleri derhal istifa etmeli ya da azledilmeli" deyince HDP'li Bakan Doğan'ın yanıtı gecikmedi.

yalçin-topçu.20150915103054.jpg

''OLAYLARIN OLMAMASI İÇİN ÇALIŞTIK''

Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan, "Bizim Cizre'ye gidişimizin temel amacı oradaki ihlalleri yerinde görmek ortaya koymak ve bir daha bu olayların olmamasını engellemektir.

''BİZİM HEDEF GÖSTERDİ''

Orada güvenlik güçlerine ateş eden onların yanında yer almak için değil tırnak içinde ifade ediyorum, sayın bakanı burada tekrar uyarıyorum bu kardeşliğe geleceğe dinamit atmak gibi birşeydir, çok dikkatli olmalı bu arkadaşımız, seçilmediği için bir halk iradesi taşımadığı için bizi hedef göstermiştir.

''ONLAR SAVAŞTAN YANA''

Biz arkadaşlar bir halkın iradesini üzerimizde taşıyan ahlaklı insanlarız. Halkın iradesini üzerinde taşımayanlar bizi ahlaklı olmaya devet edemez onlar yetmezliklerini gizliyorlar, onlar savaştan yana insanlar. 

muslum-dogan.jpg

''AKLISELİM OLMASI MÜMKÜN DEĞİL''

Bakanlar Kurulu'nda bir çalışma arkadaşına bu şekilde bir ifade kullanan bir insanın aklıselim olması mümkün mü?" açıklamasında bulundu.

''HİÇ KİMSE KARDEŞLİĞE ZARAR VEREMEZ''

Bir an önce 7 Haziran öncesi şartlara dönülmesi gerektiğini belirten Doğan, "Bu ülkede bin yıldır ortaya konulan bir kardeşlik duygusu var. Biz bir ağacız, ağacın dallarıyız. Bir ulus yaratmışız. Gövdesini Türkiye halkı olarak değerlendiriyorum. Hiç kimsenin en ufak bir yaprağı koparmaya hakkı yok" dedi.

''GEREKLİ GİRİŞİMLERDE BULUNACAĞIM''

Bakan Doğan, Cizre'dekine benzer durumların bir daha yaşanmaması için Bakanlar Kurulu'nda da gerekli girişimlerde bulunacaklarını bildirdi.