BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,83
ALTIN 2.430,96
HABER /  GÜNCEL

İki arkadaşı Çalıkuşu aşkı öldürüyor

Bursa’da yeni tanıştığı kız arkadaşıyla Reşat Nuri Güntekin’in “Çalıkuşu” romanın geçtiği Uludağ eteklerine gelen iki arkadaş, dönüş yolunda...

Abone ol

Bursa’da yeni tanıştığı kız arkadaşıyla Reşat Nuri Güntekin’in “Çalıkuşu” romanın geçtiği Uludağ eteklerine gelen iki arkadaş, dönüş yolunda 200 metrelik uçuruma yuvarlandı. Genç kız araçtan kendi çabalarıyla çıkarken, sürücü ise operasyonla uçurumdan çıkarıldı.
Edinilen bilgiye göre, olay sabah saatlerinde merkez Yıldırım İlçesine bağlı Zeyniler köyü yolunda meydana geldi. Güneşin doğuşunu izlemek isteyen 25 yaşındaki Baran C. bir gece önce tanıştığı 20 yaşındaki arkadaşı Buket B.’yi cipine alarak, Reşat Nuri Güntekin’in ünlü romanı Çalıkuşu’nun geçtiği ve Feride öğretmenin yaşadığı Uludağ yamaçlarındaki Zeyniler köyü yoluna çıktı. Eşsiz manzarayı izledikten sonra dönüşe geçen iki arkadaş, yolda kaza yaptı. Sürücü gencin direksiyon hakimiyetini kaybederek uçuruma yuvarlandığı cipteki genç kız, kazayı hafif sıyrıklarla atlattı. Yürüyerek yola çıkan Buket B., durumu ağır olan arkadaşının kurtarılmasını için vatandaşlardan yardım istedi. Durumu iyi olduğu gözlenen Buket B., olay yerine çağrılan ambulansa tedbir için Bursa Devlet Hastanesi’ne götürüldü.
Bu arada uçuruma yuvarlanan Baran C.’nin kurtarılması için ise AFAD ve itfaiye ekipleri seferber oldu. Kurulan sedye hattıyla uçurumdan yukarı taşınan Baran C., ambulansla hastaneye kaldırıldı. Sürücünün durumunun ciddi olduğu ifade edildi.
Polisin olayla alakalı soruşturması sürüyor.
(İHA)