BIST 9.722
DOLAR 32,51
EURO 34,93
ALTIN 2.426,61
HABER /  DÜNYA

IKBY'nin sınır kapısı Haşdi Şabi denetimine geçti şok İran detayı

Kuzey Irak'ta büyük darbe yiyen Barzani'ye bir şok daha. Iraklı güvenlik güçlerinin, IKBY ve İran arasındaki Pervezhan Sınır Kapısı'na girdiği iddia edildi.

Abone ol

Iraklı güvenlik güçlerinin, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) ve İran arasındaki Pervezhan Sınır Kapısı'na girdiği iddia edildi.

AA muhabirinin sınır kapısındaki yetkililerden aldığı bilgilere göre, İran'da konuşlandıkları iddia edilen Haşdi Şabi birliklerinin IKBY'deki Pervezhan Sınır Kapısı'na girdiği ve orada denetimi ele aldığı ifade edildi.

HAŞDİ ŞABİ İRAN ÜZERİNDEN GİRDİ
Süleymaniye merkezli NRT Televizyonunun sınır kapısında yaptığı canlı yayınında konuşan sınır yetkilileri, Haşdi Şabi'nin İran üzerinden IKBY'ye giriş yaptığını ve kapının güvenliğinin kendilerine geçtiğini söyledi.

Pervezhan Sınır Kapısı, Süleymaniye'nin Kelar ilçesine yaklaşık 20 kilometre mesafede yer alıyor.

İRAN İLE IRAK ARASINDAKİ SINIR KAPILARI
İran, hem Irak merkezi hükümeti hem de IKBY ile toplamda bin 450 kilometrelik sınır hattı üzerinde 9 gümrük kapısına sahip.

Irak merkezi hükümetinin Basra vilayetinin doğusunda Şelemçe, Misan vilayetinde eş-Şib, Vasit vilayetinde Zarbatiye, Diyala vilayetinde Somer ve Munduriye kara sınır kapıları yer alıyor.

IKBY'nin ise İran'la arasında Süleymaniye vilayetinde Pervezhan, Başmak, Seyranbend ile Erbil vilayetinde Hacı Omeran olmak üzere 4 sınır kapısı bulunuyor. Sınır kapılarının hepsi uluslararası olup hem ticari hem de yolcu geçişleri için kullanılıyor.