BIST 9.459
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.487,54
HABER /  GÜNCEL

İhsanoğlu'nun katıldığı iftarda silahlar patladı

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun İstanbul'da katıldığı iftar programında kavga çıktı SON DAKİKA

Abone ol

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, ziyaret için geldiği Eyüp'teki Hacıhüsrev Camisi avlusunda bir grup vatandaşla koruma polisleri arasında tartışma çıkması üzerine buradan ayrıldı.

İhsanoğlu, Eyüp Sultan'ı ziyaret ettikten sonra Hacıhüsrev Camisi'ne gitti. Burada önce Hazreti Kab'ın türbesini ziyaret etmek isteyen İhsanoğlu, türbenin kapalı olduğunu görünce caminin avlusuna geçti.

Ekmeleddin İhsanoğlu, avlunun girişinde MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş ile basın mensuplarının sorularını yanıtlamaya hazırlanırken, avlunun iç kısmında bir grup vatandaşla koruma polisleri arasında tartışma çıktı. Tartışma kavgaya dönüşürken bir polis memurunun havaya ateş ettiği öğrenildi.

İhsanoğlu, yaşanan bu olayın ardından, cami avlusunun dışına kurulan ve MHP flamalarının asılı olduğu iftar çadırındaki vatandaşları selamladıktan sonra buradan ayrıldı.

MHP'Lİ BAŞKANDAN AÇIKLAMA

MHP İl Başkanı Karataş, gazetecilere yaptığı açıklamada, koruma polislerinin, Ekmeleddin İhsanoğlu ile vatandaşların bir araya gelmesini engellemeye çalıştıklarını ve tartışmanın bu nedenle çıktığını söyledi.

Karataş, "Polis korumaları, Sayın Cumhurbaşkanı Adayımıza her nedense vatandaşı yaklaştırmamaya gayret gösteriyorlar" ifadesini kullandı.

Türbe görevlilerinin de iftar öncesinde görev yerlerinde bulunmadığını, bu nedenle İhsanoğlu'nun Hazreti Kab Türbesi'ne giremediğini kaydeden Karataş, "Arkadaşlarımızın cami yetkilileriyle görüşmesine rağmen, akşam iftar saatinde Ekmeleddin İhsanoğlu Bey'in, Cumhurbaşkanı Adayımızın camiyi ziyaretinde türbeyi de ziyaret edeceğini söylemelerine rağmen burayı erken terk etmişler. Herhalde üstlerinden emir almıştırlar" diye konuştu.



İHSANOĞLU NE DEDİ?
 
Cumhurbaşkanı adayı Prof. Ekmeleddin İhsanoğlu, bu akşam İstanbul Eyüp’teki iftar programı sırasında yaşanan olaya ilişkin, “Kimsenin burnu bile kanamadan atlatılmış olması yüreklerimizi ferahlattı” dedi.

Muhalefetin Cumhurbaşkanı adayı Prof. Ekmeleddin İhsanoğlu, Eyüp’teki iftar programı sırasında yaşanan olaya ilişkin yazılı bir açıklama yaparak, “İstanbul Eyüp’teki halkın sofrasında iftar etmek için bulunduğumuz Hazreti Kab Camii avlusunda açıklama yaparken üzücü bir olay yaşandı. Bu talihsiz olayın ardından güvenlik ekipleri bulunduğumuz alandan çıkmamızı söyledikleri için ağız tadıyla iftar edemeden bölgeden ayrıldık. Olay ne kadar tatsız da olsa, kimsenin burnu bile kanamadan atlatılmış olması yüreklerimizi ferahlattı. Hepimize geçmiş olsun” dedi.

İhsanoğlu açıklamasını şu ifadelerle sürdürdü:

"Dileğim odur ki, demokrasimizin en güzel, en coşkulu anlarından olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri bize yakışacak biçimde huzur ve sağduyu ile geçsin. Bu konuda güvenlik güçlerimize ve olası tüm provokasyonlara karşı milletimizin kadim şuuruna güveniyorum."