BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,07
HABER /  SEÇİM

İhsanoğlu'nun beklediği oy oranına çok şaşıracaksınız!

Cumhurbaşkanlığı seçim virajının son dönemecine girildi. Adaylar son kozlarını oynuyor. Bu yarışın galibi kim olacak.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA 

Cumhurbaşkanlığı seçim yarışının ilk turunun tamamlanmasına 5 gün kaldı. Eğer seçim ilk turda tamamlanırsa, 5 gün sonra Türkiye, ilk kez halkın oylarıyla Köşk'e çıkan bir cumhurbaşkanına sahip olacak.

Bu seçim sürecini daha önceki süreçlerle kıyaslayanlar, ilk kez bu kadar heyecansız bir seçim yaşadıklarını belirtiyorlar. Peki, gerçekten öyle mi? Seçim heyecanı neden hissedilmiyor, adaylar ne kadar heyecanlı?

Muhalefetin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu ilk turda kazanacağına inanıyor mu? İlk tur için ne kadar oy bekliyor? 

Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde, cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu ile ilgili Partiler Arası Koordinasyon Kurulu’nda Milliyetçi Hareket Partisi adına görev alan MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel seçim heyecanını ve İhsanoğlu'nun beklentilerini İNTERNETHABER'E anlattı...

TOPLUM MUHTEMELEN TAYI ELDE EDECEK

Türkiye'de büyük bir heyecan var. An itibari ile Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu ile birlikte Eskişehir'e gidiyoruz. Sabah Fox TV'de canlı yayındaydık, meclisin önünde yapılan canlı yayın sırasında sabah erken saatlerde oraya gelen insanların neler söylediğini insanlar dinleseydi büyük heyecanı görebilirlerdi.

Ama kimi heyecanını tepinerek gösteriyor, kimi ise sessizce. Tavuğun yumurtası ile atın tayı gibi bir şey bu. Toplum muhtemelen tayı elde edecek gibi görünüyor.

İLK TURDA YÜZDE 60 OY BEKLİYOR

Gittiğimiz her yerde özellikle kadınların ve gençlerin yoğun ilgisi var ve kendisine ismiyle hitap ediyorlar. Kimi Ekmel dede diyor, kimi Ekmel Amca, kimi Ekmek amca, kimi Ekmeleddin Bey diyor. Ama herkes kim olduğunu bilerek geliyor.

Sayın İhsanoğlu çalışmalarına diğer adaylar gibi devam ediyor. Sayın İhsanoğlu yüzde 60 gibi bir oy bekliyor ve bu işi ilk turda bitirmeyi düşünüyor. Yurtdışından oy bekleyenler sonucu gördüler. 

 CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİM HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ