BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,66
ALTIN 2.524,27
HABER /  MEDYA

İhsanoğlu'nu dinleyen Can Dündar'dan itiraf!

Cumhurbaşkanı adayı Can Dündar, İhsanoğlu'nun ses konu ve söyleyiş tarzından etkilendiğini itiraf etti.

Abone ol

Cumhuriyet gazetesi yazarı Can Dündar, CHP ve MHP'nin adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na çabuk ısındı.

Kamuonun tanımadığı İhsanoğlu'nun CNN Türk ekranlarında yaptığı açıklamalar tartışılmaya devam ediyor. Milyonlarca insanın izlediği merak edilen ismi takip edenler arasında Can Dündar da vardı. Yazar, izlenimlerini bugünkü köşesinde yazdı.

İhsanoğlu'nun adaylığı Başbakan Erdoğan'a sert muhalefetiyle bilinen Dündar'a, umut ışığı olmuş gibi görünüyor. İşte o yazıDan bir bölüm:

İHSANOĞLU'NUN SAKİNLİĞİ İLAÇ OLDU

(...)İtiraf edeyim ki, İhsanoğlu’nun söylediklerinden ziyade, söyleyiş şeklinden etkilendim.
Son 10 senedir kulaklarımız, Başbakan’ın asabi ses telleriyle kırbaçlanmaktan, hamasi nutuklarıyla azarlanmaktan, o günde 5 vakit bütün kanallardan yayılan bağır çağırdan öyle yoruldu ki, devlet yönetimine talip bir âdemoğlunun makul bir ses tonuyla konuşabileceğine, gürlemeden de anlatabileceğine, sesiyle huzur verebileceğine inancımız kalmamıştı.
İhsanoğlu’nun sakinliği, bu yılgınlığa ilaç oldu.

HUZUR VAADİ BİLE TAHMİN EDEMEYECEĞİ DESTEĞİ SAĞLAYABİLİR

“Huzur” sözcüğünü bilerek seçtim.
Dünkü Taraf’ta, İhsanoğlu’na en sevdiği kelimeyi sormuşlar; “Huzur” demiş.
Tesadüfen Sabah’taki söyleşisinde Gülay Göktürk de İhsanoğlu’nun sık sık “huzur” kelimesini tekrarladığına dikkat çekiyordu dün; “Bu vurgu yanlış. Türkiye nüfusu dinamiktir. Atılım yapmak, zengin olmak, daha iyi yaşamak ister” diyordu.
Doğru olabilir, ancak Erdoğan Türkiyesi o kadar “huzursuz” ki, sadece huzur vaadi bile, bir adaya, tahmin edemeyeceği desteği sağlayabilir."

Can Dündar tüm yazıları