BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.324,88
HABER /  SEÇİM

İhsanoğlu'ndan MHP'yi kızdıracak açıklama

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, çözüm sürecine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu

Abone ol

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, CNN Türk'te Taha Akyol'un hazırlayıp sunduğu Eğrisi Doğrusu programında merak edilen soruları yanıtladı.

İhsanoğlu, çözüm sürecine ilişkin de çarpıcı açıklamalarda bulundu. Devletin sorunu şiddetle çözmeye çalıştığını belirten İhsanoğlu, bunun yanlış olduğuna işaret etti. İhsanoğlu'nun bu açıklamalarına MHP'nin ne tepki vereceğiyse merak konusu oldu. 

İhsanoğlu çözüm süreci hakkında şunları söyledi:

SOPAYLA, FALAKAYLA HALLETMEYE ÇALIŞIYORUZ

Çözümden yana olmayan insan savaştan yanadır demektir. Barıştan yana olmayan insan ölümden yanadır. Biz barış istiyoruz. Biz bu yaranın kapanmasını istiyoruz. Hem avantaj hem handikaplarımız var. Hatalarımız mesela, birçok meseleyi sopayla, falakayla halletmeye çalışıyoruz. Hal böyle olunca karşınızda insanlar her zaman baş eğmiyor, isyan ediyor. 1980'den bu yana 30 binden fazla evladımızı kaybettik. Ne pahasına olursa olsun değil, belirli fatulara göre çözüm değil.

BERABER YAŞAMA KÜLTÜRÜ CANLANMALI

Bizim avantajlarımız da var. Bu topraklarda çok uzun yıllardır birlikte yaşıyoruz. Ne zaman sopalar kullanıldı, o zaman sıkıntı oldu. Beraber yaşama kültürünü canlandırmamız lazım.

Bunu bugünkü Anayasa sistemi içinde yapabilmemiz için daha çok insan hakları lazım. Bu sıkıntıları yaşayan sadece biz değiliz. İngilizler Kuzey İrlanda ile olan meselelerini hallettiler. Bunları göz önünde bulundurmamız lazım. Bu gibi çalışmalar mahremiyet içinde yürütülecektir.

PARLAMENTOYU DAHİL ETMEK LAZIM

Belirli bir noktadan sonra parlamentoyu dahil etmek lazım. Atatürk, İstiklal Savaşı'nı Meclis ile birlikte yaptı. O zaman çok sert karşı çıkanlar vardı. Ama bunlar yapılmalı.

Bütün partilerimize sesleniyorum. Bu Meclis çatısı altında bunun görüşülmesi lazım. Birtakım handikaplarımız var, bunların aşılması lazım.

iŞTE O AÇIKLAMA