BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 35,01
ALTIN 2.427,00
HABER /  SEÇİM

İhsanoğlu'ndan ilk seçim sonucu açıklaması

12. cumhurbaşkanlığı için aday olan Ekmeleddin İhsanoğlu seçim sonuçları ne dedi? İşte ilk açıklama

Abone ol

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu sonuçların belli olmaya başlamasının ardından gazetecilere kısa bir açıklama yaptı.

İhsanoğlu açıklamasında şunları söyledi:

“Arkadaşlar çok teşekkür ederim, sağ olunuz var olunuz. Sabahtan beri takip ediyorsunuz. Biz şimdi sonuçları bekliyoruz. Takip ediyoruz. Ve uygun bir zamanda sizlere bir açıklama yapacağız. Onun için şimdilik daha sonuçlar toparlanıyor, sayılar ortaya konuyor. Mazbatalar, zabıtlar alınıyor vesaire. Biz, tüm Türkiye sathında gelen haberleri takip ediyoruz. Biz, neticeye varacağız inşallah, hayırlı bir neticeye varacağız. Bunu size bildireceğiz. Çok teşekkürler.”

İHSANOĞLU EN ÇOK OYU KIRKLARELİ'NDEN ALDI

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu en çok oyu Trakya'dan aldı.  İhsanoğlu rekorunu ise, Kırklareli'nde kırdı. Kırklareli yüzde 68 ile İhsanoğlu derken, Erdoğan yüzde 29'da kaldı. Demirtaş ise yüzde 2 oy aldı.
Edirne'de ise İhsanoğlu'nun oyu yüzde 64.88 oldu. Erdoğan'ın yüzde 32.04 oy aldığı Edirne'de Demirtaş'ın oranı ise yüzde 3.07 oldu.

İHSANOĞLU'NUN MEMLEKETİ ERDOĞAN DEDİ

Ekmeleddin İhsanoğlu'nun memleketi Yozgat ise, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde "Erdoğan" dedi.
Erdoğan Yozgat'ta yüzde 65.9 oy alırken, İhsanoğlu'nun oy oranı yüzde 33. 16'de kaldı.

'İNŞALLAH HAYIRLI BİR NETİCEYE VARACAĞIZ'

Levent’teki Seçim Ofisi’ne Saat 19.00’da eşi Füsun İhsanoğlu’yla birlikte gelen Cumhurbaşkanı Adayı Prof. Ekmeleddin İhsanoğlu, “Biz neticeye varacağız inşallah, hayırlı bir neticeye varacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı adayları Recep Tayyip Erdoğan, Ekmeleddin İhsanoğlu, Selahattin Demirtaş arasındaki yarıştan kim galip çıkacak, Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları haritalı olarak son verilerle internethaber.com sitesinde canlı yayınlanıyor

YSK Cumhurbaşkanlığı seçimi sonuçlarını saat 21.00'a kadar yasakladı ancak son dakika kararıyla yasağı 18.30'da kaldırdı. 

ERDOĞAN OY ORANI YÜZDE 56.1

Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları açıklandı. İlk seçim sonuçlarına göre, AK Parti'nin adayı Erdoğan yarışı yüzde 56.1'lik oy oranı ile önde götürüyor.

Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları son duruma göre, AK Parti'nin cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yüzde 56.1'lik oy oranıyla seçim yarışını önde götürüyor.

Çatının cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun oy oranı yüzde 34.6, HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın oy oranı ise yüzde 9.3.


Cumhurbaşkanlığı seçimi için oy verme işlemi doğu illerinde 07.00 - 16.00 batı illerinde ise 08.00 - 19.00 saatleri arasında yapıldı.

Sandıkların kapanmasıyla birlikte seçim sonuçları gelmeye başladı, yayın yasağı bittiği anda sonuçlar internethaber.com'daki Cumhurbaşkanlığı sayfasından canlı verilecek. Şu anda ilk veriler akmaya başladı.

0.20140810173659.gif