BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,93
ALTIN 2.426,68
HABER /  SEÇİM

İhsanoğlu'ndan ilk basın toplantısı

Çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'yla birlikte basın toplantısı düzenledi. İhsanoğlu, laiklik vurgusu yaptı

Abone ol

İNTERNETHABER.COM

CHP ve MHP'nin cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İnsanoğlu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'yla bir basın toplantısı düzenledi.


Ekmeleddin İhsanoğlu'nun konuşmasında laiklik vurgusu dikkat çekti. "Siyasette alternatif olmazsa demokrasi olmaz" diyen İnsanoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

BENİ TANIMIYORLAR

Bazı çevreler beni tanımıyor. Bazı çevreler yanlış tanıyor, onlara kendimi anlatmam lazım. Bazıları da tezvirat yapıyor. Ben yazar-çizer bir insanım. Bir gün ak birgün kara demem. Yazılarıma herkes ulaşabilir.

LAİKLİK VURGUSU

Cumhuriyetin ilkelerine ve Anayasa'ya sadık bir vatandaşım. Buna herkes saygılı olmalı. Din ve devlet işleri birbirinden ayrılmalı. Birbirine karışmamalı. İslam dünyasının sıkıntı çekmesinin nedeni dinin ve siyasetin birbirine karışması. Bunun yanı sıra radikaller ve mezhepçilik İslam dünyasını perişan etti. 

CHP LİDERİ SORUMLULUK ALDI

Ben herkesten destek istiyorum. Bu büyük uzlaşmayla, CHP ve Sayın Genel Başkan büyük sorumluluk almıştır ancak bu sorumluluk sadece kendisine ait değildir bütün Türkiye’ye aittir. Biz kutuplaşan Türkiye istemiyoruz. Türkiye’nin önünü açmak itibarını kazandırmak istiyoruz