BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  SEÇİM

İhsanoğlu'ndan fotoğraflı cevap!

Ekmeleddin İhsanoğlu, askerlik yapmadığına yönelik iddialara Ankara'dan fotoğraflı cevap verdi.

Abone ol
Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Ankara'da askerlik yapmadığına ilişkin iddialara fotoğrafla cevap verdi. Ankaralılara 30 Mart seçimlerini hatırlatarak, sandık konusunda uyarılarda bulunan İhsanoğlu, oylara sahip çıkılmasını istedi.

Ekmeleddin İhsanoğlu, dün Ankara'nın Gölbaşı, Etimesgut, Sincan, Çankaya ve Mamak ilçelerinde vatandaşlarla buluştu. İhsanoğlu, Sincan Lale Meydanı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin sınırlarının kevgire döndüğünü, Hatay'daki vatandaşların korktuğunu, kan ağladığını savundu.
 
Diyarbakır'da Türk bayrağının indirildiğini hatırlatan İhsanoğlu, "Bir soysuz, bir bedbaht Türk bayrağını gönderden indirdi ve kaçtı. Hala tutamadılar. 'Teşhis ettik' dedi birisi. Yakalasana. Demek ki yakalamak istemiyorsun. Bu kadar acziyet içerisinde olunur mu" ifadesini kullandı. 
 
ASKERLİK FOTOĞRAFINI GÖSTERDİ
 
Konuşma sırasında, mitinge katılan İhsanoğlu'nun askerlik arkadaşı, İzmir Bornova Topçu Tugayı'nda çekilmiş bir fotoğrafı İhsanoğlu'na verdi.
 
Fotoğrafı, kendisini dinleyen vatandaşlara gösteren İhsanoğlu, şöyle konuştu:

"Böyle iftira atan, sosyal medyadan, şuradan, buradan, yandaşlar falan utanmıyorlar mı? Benim babam, dedem bu toprağın evlatları, başka topraklardan değil. Uzaklardan falan değil, buradan, Anadolu'nun göbeğinden. Ben Türk oğlu Türküm. Ben Yozgat'ın evladıyım. Evet yurt dışında doğdum, iftihar ediyorum. Ben Türklüğüme, milletime, vatanıma, kültürüme, devletime hizmet ettim, etmeye de devam ediyorum. Bu devlet bana üstün hizmet madalyası verdi hizmetlerimden dolayı. Başka bir şeyden dolayı değil, Türkiye'ye hizmet ettiğim için."
 
"PADİŞAHIN YETKİLERİ BAŞVEKİLE"
 
Türkiye'de CHP ve MHP arasında başlayan uzlaşmanın tarihi bir hadise olduğunu kaydeden İhsanoğlu, "Bu yeni Türkiye'nin miladıdır. Bu iki genel başkan arasında siyasi bir hesap değil, sosyolojik bir olaydır. Siyasi büyük hedefleri olan, manası olan bir harekettir. Bütün halkı toplayan, milli mutabakatı sağlayan yeni Türkiye'nin miladıdır. İşte burada yeni Türkiye miladı, başka bir yerde değil" değerlendirmesinde bulundu.
 
İkinci meşrutiyette padişahın bütün yetkilerini başvekile verdiğini hatırlatan İhsanoğlu,  şöyle devam etti:
 
"Şimdi biz 2014 senesinde bütün yetkileri tekrar tek elde toplayacağız. Böyle şey olur mu? Biz ileri mi gideceğiz, geri mi? O zaman bunu kabul ediyor musunuz? Mutlakiyetin geri dönmesini mi istiyorsunuz yoksa cumhuriyetin devam etmesini mi istiyorsunuz? Parlamenter sistemini mi istiyorsunuz yoksa başkanlık sistemini mi? Başkanlık sistemini isteyenler bilsinler ki bizim federal yapımız yok, bizim üniter devlet yapımız var. Biz 81 vilayetiz. 81 vilayet federal yapı değil, bunlar idari taksimler. Biz büyük bir ailenin parçalarıyız. Türkiye parçalanmayacak, Türkiye üniter devlet ve rejimini devam ettirecek."
 
SANDIK UYARISI
 
İhsanoğlu, Suriye ve Irak'taki gelişmelere işaret ederek bunların Türkiye'de yaşanmasını istemediklerini ifade etti. "Bizim hedefimiz birliği bütünlüğü sağlamaktır" diyen İhsanoğlu, şunları kaydetti:
 
"Siz huzur istiyor musunuz? Birlik beraberlik istiyor musunuz? Dayanışma içinde ilerlemek istiyor musunuz? Cepheleşmek, bölünmek istiyor musunuz? O zaman pazar günü hep beraber sandığa gidelim oyumuzu kullanalım ve sandığa sahip olalım. Olayların yanlış bir yere gitmesini engelleyelim. Üç adayın oyları yer değiştirmesin. Onun için sandık ilçe ve il kurullarında, üç seviyede oyları korumak lazım. Aksi takdirde oylarınız heba olabilir. Siz Ankaralılar 30 Mart'ta bir tecrübe yaşadınız. Bu tecrübelere bir yenisini koymayalım. Bu son virajdır. Bu son virajı heba etmeyelim, demokrasinin önündeki engeli kaldıralım. Çankaya'ya hepinizi temsil eden birisini gönderelim."