BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.434,60
HABER /  SEÇİM

İhsanoğlu'ndan Erdoğan'a İstiklal Marşı yanıtı

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Başbakan Erdoğan'ın İstiklal Marşı'na ilişikin sözlerine, "Hadi oradan canım sen de" diye yanıt verdi.

Abone ol

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kısa bir süre kala adayların tansiyonu daha da yükseliyor. Başbakan Başbakan Erdoğan'ın Ekmeleddin İhsanoğlu'nun İstiklal Marşı'nı bilmediğini belirterek, "Sana yazıklar olsun, senin profesörlüğüne yazıklar olsun" demesine yanıt gecikmedi.

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın 'İstiklal Marşı'nı bilmediğine' ilişkin iddiasına "Hadi oradan canım sen de" diye tepki gösterdi.

MEHMET AKİF ERSOY SALONU'NUNDAN YANIT VERDİ


Adana’da temaslarda bulunan Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Adana'nın Seyhan Belediyesi’ne ait kültür merkezinin Mehmet Akif Ersoy salonundaki konuşmasında “İstiklal Marşını bilmiyormuşum, yalan iftira. Ben Mehmet Akif’in en yakın arkadaşının oğluyum. Hadi oradan canım sen de. Siz daha onu öğrenmeden ben onu daha anamın sütünü emerken öğrendim” dedi.

İHSANOĞLU BU TOPRAKLARA YABANCI

İhsanoğlu’nun sözlerini eleştiren ERdoğan, dün yaptığı açıklamada “Bakın karıştırma değil, dil sürçmesi değil. İstiklal Marşı ile Çanakkale şehitlerinin şiirini ayırt edemeyecek kadar bu millete bu topraklara yabancı. Babasına karşı da nankör merhum Akif'e karşıda maalesef nankör. İstiklal Marşı'nı dahi bilmeyen bu aday CHP, MHP'ye bir kez daha hayırlı olsun” demişti.