BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.508,67
HABER /  SEÇİM

İhsanoğlu'ndan Diyarbakır'da çözüm mesajı

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu Diyarbakır'da yaptığı konuşmasında Kürt sorununa ilişkin açıklamalarda bulundu.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu Diyarbakır’da çeşitli STK’ların temsilcileri ve yöneticileriyle bir araya geldi.

Kürt sorununa ilişkin açıklamarda bulunan İhsanoğlu, Kürt ve Türklerin etle tırnak gibi olduğunu belirterek, "Eti tırnak ayırırsanız elinizi kullanamazsınız, canınız yanar" dedi.

İhsanoğlu burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

PENSİLVANYA, PANDİSPANYA

Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde haksız bir durum yaşıyoruz. Devlet yardım etmediği gibi yardımları da sınırlamış. Bir vatandaş en fazla 9 bin lira yardım edebilir. Yani 10 bin lira bağış yaparsa o da suçlu ben de. Böyle bir haksızlık olur mu? Bu adeta biri için biçilmiş bir kaftan. Sonra çıkıp haksızlığa uğradık diyorlar. Pensilvanya, pandispanya, cambaza bak diyorlar.

ETLE TIRNAK GİBİ OLMUŞUZ

Bin senedir bu topraklarda beraber yaşadık. Bizim zihniyetlerimiz, dünya anlayışlarımız, müziklerimiz, sevinçlerimiz müşterektir. Etle tırnak gibidir, ayırmak mümkün değildir. Eti tırnak ayırırsanız elinizi kullanamazsınız, canınız yanar. Yaşanan sıkıntıların nedeni devletin eli sopalı çözüm aramasıyla nedeni oldu. 

HATA SADECE KÜRTLERE YAPILMADI

Hatalar sırf Kürtlere mi yapıldı? Herkese yapıldı. Mübarek günde kutuyu açmayalım. Hataları düzeltmek lazım. Biz bu hataları düzeltirsek daha büyük bir hata yaparsak biz kaybedeceğiz.

Parçalanmak kimsenin lehine değil. Biz beraber yaşıyoruz yanlışlar var onları düzeltelim. Benim tezim bu. Çözümü ararken, bu çözümün muhakak bir çözüm olması lazım. Elbette barıştan yanayız ama bunu yaparken taleplerin cevaplandırılması, herkesin mutabık kaldığı bir şekilde olması lazım. Dikiş tutmazsa daha kötü acılar yaşarız. Daha büyük acılar gelebilir. Kısa vadede siyasi pazarlıklarla bunu yapmamız lazım. Her şey açık açık yapılmaz müzakerede ama belli bir noktadan sonda Meclis'te kabul edilmesi lazım.