BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.325,42
HABER /  SEÇİM

İhsanoğlu'na o isimden bağış desteği!

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde geri sayım başladı. Adaylar artık son kozlarını oynuyor.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA

Köşk adayları geçtiğimiz haftalarda seçim çalışmalarında kullanılmak üzere Ziraat bankası'nda bağış hesabı açtı.

Kamu olanaklarıyla seçim çalışmasını yürüttüğü için eleştirilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra Ekmeleddin İhsanoğlu ve Selahattin Demirtaş da bağış hesaplarını dün kamuoyuyla paylaşmıştı.

EN FAZLA 9 BİN 82 LİRA 51 KURUŞ


Yapılacak olan bağış ve yardım miktarı yasayla seçimin her bir turu için, en fazla 9 bin 82 lira 51 kuruş olarak belirlendi. Cumhurbaşkanı Seçim Kanunu'na göre Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyası için adaylar devlet yardımı, şirket, sendika, vakıf, siyasi parti, dernek gibi tüzel kişilerden bağış ve yardım alamayacaklar. Sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gerçek kişilerin yapabileceği bağış ve yardım miktarı da yasayla seçimin her bir turu için, en fazla 9 bin 82 lira 51 kuruş olarak belirlendi. Bağışlar ve yardımlar, seçimin birinci turu için 11 Temmuz-15 Ağustos 2014 tarihleri arasında; seçimin ikinci tura kalınması halinde ise en geç 28 Ağustos 2014 tarihine kadar yapılabilecek.

MANSUR YAVAŞ'TAN İHSANOĞLU'NA DESTEK

Yaklaşık iki haftadır devam eden bağış kampanyasına bugün çok önemli bir isim de katılacak. 2014 Mart yerel seçimlerinde CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, bugün CHP ve MHP'nin ortak adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun hesabına para yatırarak bağışta bulunacak ve İhsanoğlu'na desteğini açıklayacak.

Mansur Yavaş'ın ilk tur için en üst sınır olan 9 bin 82 lira 51 kuruş yatırması bekleniyor. Yavaş, sonrasında bir açıklama yapacak.