BIST 9.559
DOLAR 32,47
EURO 34,56
ALTIN 2.473,74
HABER /  POLİTİKA  /  BBP

İhsanoğlu'na destek BBP'yi böldü!

Alperen Ocakları'nın hançerlendik açıklamasına BBP'den videolu cevap geldi.

Abone ol

BBP'nin Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek açıklaması, partiyi ikiye böldü! Partinin gençlik kolları olan Alperen Ocakları, partinin açıkladığı destek kararına tepki gösterdi. Alperen Ocakları'nın açıklamasına BBP'den videolu cevap geldi. Sosyal medyaya BBP logolu yüklenen bir videoda "merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun Erdoğan bu haliyle Cumhurbaşkanı olamaz sözlerine" yer veriliyor.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, muhalefetin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek vereceklerini açıklamasına Alperenler'den itiraz geldi. Alperen Ocakları Genel Başkanı Serkan Tüzün, İhsanoğlu'nu destekleme kararının Büyük Birlik ruhunu hançerlediğini belirtti.

BBP'DEN VİDEOLU CEVAP

Serkan Tüzün'ün bu sert açıklamaları sonrası, sosyal medyaya BBP logolu bir video yüklendi. BBP'ye yakın hesaplar tarafından paylaşılan videoda Muhsin Yazıcıoğlu'nun 2007 yılındaki bir konuşmasına yer veriliyor. 

ERDOĞAN'A SERT SÖZLER

Yazıcıoğlu, videoda Erdoğan'ın dış politikasını eleştiriyor ve Ortadoğu'daki gelişmelerin Türkiye için endişe verici olduğunu söylüyor. Konuşmanın en can alıcı noktası ise videonun sonuna saklanmış. Yazıcıoğlu, konuşmasında bu dış politikasıyla Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olamayacağını söylüyor.

İşte BBP'nin parti arşivinden çıkarılarak yayınladığı o konuşması;