BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,96
ALTIN 2.438,51
HABER /  SEÇİM

İhsanoğlu yüzde kaç oy beklediğini açıkladı

CHP ve MHP'nin cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Köşk yarışına hızlı bir giriş yaptı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Ekmeleddin İhsanoğlu, seçimlerde yüzde 60 oy almayı hedeflediklerini açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde MHP ve CHP 'nin ortak gösterdiği 'çatı aday' Ekmeleddin İhsanoğlu, sandıktaki hedefinin yüzde 60 oranında bir oy almak olduğunu açıkladı. 

Seçim kampanyası çerçevesinde Aydın'a gelen İhsanoğlu, vatandaşlara seslendi. İhbanoğlu, burada yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Siz istediğiniz partiye oy veriniz, bu sizin hakkınız. 3 isim 3 resim… Bir tanesini seçeceğiz. Bu üç isimden sizin için en uygunun seçmeniz lazım. Parti tercihiniz bir yana bırakacaksınız, onu gelecek yıl kullanırsınız. Bu benim devletimin başkanı olsun diyeceksiniz…

Yüzde 55 hedefi

Öte yandan Hürriyet Daily News'e konuşan İhsanoğlu, sandıktaki hedefinin yüzde 55 civarında bir oy almak olduğunu açıkladı. İhsanoğlu şunları söyledi: "Yeni cumhurbaşkanı halk tarafından seçilecek; yani en az yüzde 50 ve üstü oy alacak ki; biz yüzde 55'i hedefliyoruz. Yüzde 55 de hatta 60 da alsanız yüzde 40-45 size oy vermemiş olsa da sizin cumhurbaşkanlığına 76 milyonu temsilen çıkmanız gerekir."

Ben Aydın’ yol yapacağım,  köprü yapacağım cumhurbaşkanının böyle bir yetkisi yoktur. Bu aradaki farkı görmemiz lazım. Burası böyle bir ülke değildir, anayasa vardır. Diyorlar ki bu ilk olacak, halk seçecek. Doğrudur…

BİZ YÜZDE 60 BEKLİYORUZ

Fakat bunu nasıl kullanacaksınız. Size oy veren yüzde 50 deniliyor.. Biz yüzde 60 bekliyoruz! Bana yüzde 60 oy verdiler, diğer yüzde 40 ne olacak? ‘Hayır ben onları adam yerine koymam’ yok öyle bir şey!

TEHLİKELİ YOLCULUK

Siz ‘başbakanın görevlerini de uygulayacağım’ derseniz kriz yaşanır. Köprüyü, barajları hükümet yapsın, devlet yapsın Köprüyü bayındırlık bakanlığı yapar, cumhurbaşkanı yapamaz sadece yol gösterebilir. Rolleri değiştirmek veya birleştirmek olamaz, bu çok tehlikeli bir yolculuk olur.