BIST 9.645
DOLAR 32,52
EURO 34,84
ALTIN 2.428,90
HABER /  SEÇİM

İhsanoğlu, Twitter'da sadece 1 hesabı takibe aldı

Ekmeleddin İhsanoğlu, sosyal medyaya hızlı bir giriş yaptı. Twitter'da takipçi sayısı 50 bini aşan İhsanoğlu, yalnızca bir hesabı takip ediyor

Abone ol

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Twitter hesabıyla ilgili tartışmalara son noktayı video yayımlanlayarak koydu. İhsanoğlu, resmi Twitter hesabını da kamuoyuyla paylaştı. İhsanoğlu'nu yaklaşık 43 bin kişi takip ederken, o ise sadece bir hesabı takip ediyor.

GERÇEK HESABINI AÇIKLADI

CHP ve MHP'nin ortak cumhurbaşkanı adayı olarak gösterdiği ve ardından adına sayısız Twitter hesabı açılan Ekmeleddin İhsanoğlu, sessizliğini bozarak YouTube'tan bir video paylaştı. Paylaşılan videoda bir ilki yaparak gerçek Twitter hesabını (@profdrihsanoglu) sözlü olarak ilk ağızdan Türk halkına aktaran İhsanoğlu'nun açıklamasından kısa süre sonra takipçi sayısı hızla arttı.

BİR HESABI TAKİP EDİYOR

Haberi hazırladığımız TSİ 14.00 sularında 50 bin takipçiyi aşan İhsanoğlu, buna karşın sadece bir hesabı takip ediyor. O da Twitter'a bağlı bir resmi hesap olan ve doğrulanmış hesap konusunda kullanıcılarına yol gösteren "Verified Accounts" hesabı...

GERÇEK HESABA ÖNCELİK TANIYOR

Hesabın doğruluğunu gösteren ve mavi onay işareti simgesiyle hesapların profilinde yer alan Verified Account özelliği, bir kişi ya da kurumun adına açılan sahte hesapların arasından sıyrılmasını sağlıyor. Twitter'ın ücrete tabi tuttuğu bu özelliği kimlik bilgilerini doğrulayan herkes kullanabiliyor.

ekmel-bel-ic.png