BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  SEÇİM

İhsanoğlu, neden sürekli 'azizler' dedi?

Ekmeleddin İhsanoğlu seçim bildirgesini açıklarken dinleyicilere sürekli 'azizler' diye seslendi. İhsanoğlu, Başbakan Erdoğan'ın kendisi için 'monşer' demesine, 'moşer aziz demektir, bana böyle dediği için teşekkür ederim' yanıtını vermişti.

Abone ol

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu tanıtım toplantısında 'moşer' polemiğini kendi üslubuyla farklı bir şekilde sürdürdü. İhsanoğlu konuşmasında dinleyicilere sürekli 'azizler' diye seslendi ve bunu şöyle açıkladı:

EY AZİZLER DİYE HİTAP ETMEK İSTİYORUM 

"Bu çok hassas dönemde seçime giderken, ülkemizin içeride huzurunu korumaya, komşularıyla ihtilaflarını çözmeye her zamankinden daha fazla ihtiyaç var. Ey azizler diye hitap etmek istiyorum. Erzurumlu İbrahim Hakkı dostlarına şu şekilde seslenirdi “Ey aziz, ey azizler” çok hassas dönemden geçiyoruz. Daha fazla huzura ihtiyacımız var."

İhsanoğlu 'azizler' hitabını konuşmanın devamında da sık sık kullandı. İhsanoğlu'nun alıntı yaptığı Erzurumlu İbrahim Hakkı, astronomi , fizik, psikoloji, sosyoloji ve din ile ilgili pek çok çalışma yapmış bir 18. yüzyıl alimi.