BIST 9.722
DOLAR 32,58
EURO 34,94
ALTIN 2.426,76
HABER /  SEÇİM

İhsanoğlu: Lavaş istiyorsan Mansur Yavaş

Ekmeleddin İhsanoğlu, seçim sloganı "Ekmek için Ekmeleddin" sloganına yönelik eleştirilere cevap verdi.

Abone ol

Seçim kampanyası için hazırladıkları slogan için gelen eleştirilere İhsanoğlu, "Biraz da milletin eğlenmesi lazım. Mesela 'Ekmek istiyorsan Ekmel, lavaş istiyorsan Mansur Yavaş.' Güzel şeyler. Hoşuma gidiyor bunlar. Biraz da gülmek lazım değil mi? Yeter ki zarif olsun, yeter ki seviyeli olsun." diye cevap verdi.

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, seçim çalışmaları kapsamında geldiği Bursa'da, tarihi Kozahan'da basın toplantısı düzenledi.

DAVUTOĞLU'NUN KENDİSİNE YÖNELİK ELEŞTİRİLERİ

Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu'na, "Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, bir televizyon programında dış politikalar konusunda size yönelik eleştirici açıklamalar yaptı. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu da yöneltildi.

İslam İşbirliği Teşkilatındaki görevini hatırlatan İhsanoğlu, şunları kaydetti:

"Şimdi her şeyi söyleyebilecek durumdayım. Bu göreve (İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreterliği), hükümetin teklifiyle geldim. Bunu her zaman söylemişimdir, Sayın Başbakan'ın desteğiyle ve o zaman Dışişleri Bakanı Gül'ün desteğiyle o göreve böyle geldim. Bunu da defalarca söyledim. İkincisi, Türk hükümetinin birçok politikasını destekledim. Bu benim hem vatandaş olarak hem Türk olarak görevimdir hem de İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri olarak görevimdi. Bunun en bariz örneklerinden biri, Türkiye'nin Güvenlik Konseyine üye seçilmesinde bizim teşkilattan en azından 50 oy gelmişti. Bu, Türkiye'nin Güvenlik Konseyine seçilmesinde büyük bir destek olmuştur. Türkiye, rakiplerine fark atmıştır. Kıbrıs konusunda da çok hizmetlerim olmuştu, başka konularda da. Bir gün bunları uzun uzun yazacağım ama farklı düşündüğüm noktalar da vardır. Bu benim tabii hakkımdı. Genel sekreter olarak hiçbir zaman pozisyonumu Türkiye'nin çıkarlarına ters düşecek şekilde kullanmadım. Bilakis bir konuda biraz farklı düşündüm, onu da Sayın Başbakanımıza, Sayın Bakan'a da izah ettim. Onların da o konuda aldıkları tavır o istikametteydi, benim düşündüğüm gibi. Son noktaya gelince, burada ağzımı açmak istemiyorum."

ÇÖZÜM SÜRECİ

İhsanoğlu, "Cumhurbaşkanı seçilemezseniz siyasette aktif görev almayı düşünür müsünüz?" sorusunu ise yanıtsız bıraktı.

Çözüm süreciyle ilgili soru üzerine İhsanoğlu, Türkiye'nin bu sorunlarını aşması, silahların tamamen terk edilmesi gerektiğini dile getirdi.

Annelerin, evlatlarını şehit vermek istemediğine işaret eden İhsanoğlu, "Vatan uğrunda şehit verirsiniz, vatanın korunması düşmanlara karşı verirsiniz ama iç kavgada da artık bunu başka türlü halletmemiz lazım. Bu topraklarda bin seneden beri beraber yaşıyoruz. Her şeyimiz müşterek. Fark olan nedir? Dil meselesidir. Herkes kendine göre dil konuşuyor. Bunların ayrıştırma faktörü değil, birleştirme faktörü olması lazım" görüşlerini iletti.

MİZAH GÜZEL BİR ŞEY

Bir gazeteci, İhsanoğlu'nun seçim kampanyasına getirilen eleştirileri hatırlattı.

Mizahın güzel bir şey olduğunu anlatan İhsanoğlu, şöyle konuştu:

"Biraz da milletin eğlenmesi lazım. Mesela 'Ekmek istiyorsan Ekmel, lavaş istiyorsan Mansur Yavaş.' Güzel şeyler. Hoşuma gidiyor bunlar. Biraz da gülmek lazım değil mi? Yeter ki zarif olsun, yeter ki seviyeli olsun. Şimdi tabii haklısınız. Biz diyoruz ki 'Türkiye, büyük bir tarladır.' Bu tarlaya ne ekersen onu biçersin. 'Ekmek' fiilinden hareket ediyoruz. Sevgi ekersen sevgi, saygı ekersen saygı elde edersin. Fırtına ekmek istemiyoruz. Düşmanlık ekmek istemiyoruz. Bu birliği sağlamak lazım. Çünkü burada köprüden, barajdan bahsetmeyeceğiz. Onları elbette hükümet yapacak. Biz yol göstereceğiz. Halkın iradesiyle seçilen cumhurbaşkanının, halkın birlik ve beraberlik ruhunu Çankaya'ya taşıması, milleti bir arada tutması, içeride huzuru, yurt dışında itibarı sağlaması lazım."