BIST 9.645
DOLAR 32,52
EURO 34,85
ALTIN 2.428,68
HABER /  SEÇİM

İhsanoğlu eşcinsellerin oyunu şimdiden kaybetti!

Ekmeleddin İhsanoğlu'na hitaben bir mektup kaleme alan İsmail Alacaoğlu "LGBTİ'lerin oyunu şimdiden kaybettiniz." dedi

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
CHP ve MHP'nin ortak Cumhurbaşkanı adayı olan Ekmeleddin İhsanoğlu'na hitaben bir mektup kaleme alan İsmail Alacaoğlu, "çatı adayın" eşincellere ve LGBTİ hareketine bakışını sorguladı. İhsanoğlu'nun "homofobi evrensel bir mesele değildir" sözlerini yerden yere vuran Alacağoğlu "LGBTİ'lerin oyunu şimdiden kaybettiniz." dediği mektubunu "Siyasette sizin gibi binlerce insan var zaten, yeni bir tanesini daha istemiyoruz. Hayatımıza girdiğiniz hızla çıkıp gidiniz lütfen!" diyerek noktaladı.

İşte Alacaoğlu'nun çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu'na yazdığı o mektup:

HOMOFOBİ EVRENSEL BİR MESELE DEĞİL MİDİR?

Sayın Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, özellikle evrensel insan hakları, demokrasi ve her türlü ifade özgürlüğünü destekleyen biri olarak hatırlanmak istiyorsunuz ancak homofobinin evrensel bir mesele olmadığını düşünüyorsunuz. Peki nedir evrensellik sayın İhsanoğlu? Bir şeyi ne evrensel bir mesele yapar mesela sizce?

Misal bir grup dünyanın istisnasız her bir farklı yönetim şekliyle yönetilen devletinde az ya da çok ayrımcılığa maruz kalsa ve hatta bazı ülkelerde ölüm cezasına çarptırılsa ya da bazılarında onlarca yıl hapis yatsa ya da ne bileyim yine bir grup istisnasız bütün dinler tarafından hedef gösterilse ve günahkar olarak tanımlansa bu mesele evrensel olur muydu?

Ya da diyelim ki yine bir grup istisnasız bütün toplumlar tarafından sürekli dışlansa, sözlü ya da fiziki şiddete maruz kalsa ve hatta öldürülse ve bu istisnasız dünya üzerinde insanın yaşadığı ve kendisini devlet olarak gören ya da görmeyen her toplulukta yaşanda bu mesele evrensel olur muydu?

Ya da yine bir grubun üyeleri sırf oldukları şeyi gizlemek zorunda hissettirildiği için ömürleri boyunca kendileri olamasa ya da oldukları gibi göründüğünde iş verilmese ya da işlerinden atılsa bu mesele evrensel olur muydu sizce?

NEYİ EVRENSEL BULUYORSUNUZ?

Sayın cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu neyi evrensel buluyorsunuz acaba? Hele de insan haklarını savunan biri olarak anılmak isteyen biriyken nasıl eşcinselleri, biseksüelleri, transseksüelleri böylesine rahat, böylesine kolaylıkla ve böylesine olağan bir şekilde dışarıda bırakabiliyorsunuz ve hangi hakla homofobiyi evrensel bir mesele değil diye es geçiveriyorsunuz?

BENDEN SİZE BİR TÜYO...

Bakın benden size bir tüyo,  bu dünya üzerinde evrensel tek bir mesele varsa bu homofobidir, bu transfobidir. Yukarıda var saydığım her bir ayrımcılığa ve şiddete maruz kalan tek bir grup varsa o grup LGBTİ'lerdir. Lütfen evrensel insan haklarından bahsederken biraz daha dikkatli olun çünkü LGBTİ hakları da insan haklarıdır ve siz evrensel  bulmuyorsunuz diye bu mesele mesele olmaktan çıkmaz. 

HANGİ AKLA HANGİ VİCDANA SIĞAR?

Dünyanın her bir ülkesinde cezalandırılan, hapsedilen, öldürülen, aşağılanan, yaşam hakkı, barınma hakkı ve dahi sokağa çıkma hakkı elinden alından başka bir grup var mıdır? Böyle bir gruba "özel" demek ve maruz kaldıkları homofobiye, transfobiye evrensel değil demek hangi vicdana, hangi akla, hangi insanlığa ve hangi evrensel insan hakları değerlerine sığar?

LGBT'NİN OYUNU ŞİMDİDEN KAYBETTİNİZ!

Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu, daha baştan ne olduğunuzu gösterdiniz ve sizin evrenselleştirmediğiniz o sorunla ömrünün her gününü gizli saklı geçirmek zorunda kalan, işten atılır mıyım, okuldan atılır mıyım, acaba annem babam beni evden mi kovar yoksa şuracıkta öldürüverirler mi diye düşünmekten bir bunalımdan diğerine koşan ve her an bir ayrımcılık ve insan hakları ihlaliyle karşı karşıya kalan LGBTİ'lerin oyunu şimdiden kaybettiniz.

SİZİN GİBİ BİNLERCE SİYASETÇİ VAR YENİ BİR TANE İSTEMİYORUZ

Hani geçtiğimiz haftalarda LGBTİ'ler nasıl bir cumhurbaşkanı istiyor diye onca şey yazıp çizdik ya, nasıl bir cumhurbaşkanı istiyoruz size tarif edemem şu an ama istemediğimiz cumhurbaşkanı tipi tamı tamına sizsiniz.

Siyasette sizin gibi binlerce insan var zaten, yeni bir tanesini daha istemiyoruz. Hayatımıza girdiğiniz hızla çıkıp gidiniz lütfen!