BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,78
ALTIN 2.501,53
HABER /  SEÇİM

İhsanoğlu doğru tercih ama işi zor!

Günlerdir beklenen çatı adayı belli oldu. MHP ve CHP Ekmeleddin İhsanoğlu isminde anlaştı.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA

MHP ve CHP Cumhurbaşkanlığı seçimi için ortak adayda anlaştılar. CHP ve MHP seçime İslam Konferansı Örgütü Eski Başkanı Ekmeleddin İhsanoğlu ismiyle katılacak. 

Peki, Ekmeleddin İhsanoğlu AK Parti'nin kesin adayı gözüyle bakılan Başbakan Erdoğan karşısında ne kadar başarılı olur, CHP ve MHP'nin tercihi ne kadar doğru?

Ankara kulislerinin nabzını en iyi tutan gazetecilerden Ömer Şahin, CHP ve MHP'nin "çatı adayını" İNTERNETHABER'e değerlendirdi.

14 Haziran'da twitter hesabından "çatı aday konusunda ipuçları veren Ömer Şahin, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun aday olacağını ada açıklamıştı, Şahin, twitter hesabından şu bilgiyi paylaşmıştı:

ekran-resmi-2014-06-16-13.45.41.png

Adayı birkaç gün öncesinden bildiğini söyleyen Ömer Şahin şunları söyledi:

İHSANOĞLU İYİ BİR TERCİH OLARAK GÖRÜLÜYOR

"AK Parti'nin adayı Başbakan Erdoğan olacağına göre (Erdoğan'ın bu saatten sonra aday olmama şansı yok)  muhalefetin, Erdoğan'ın karşısına CHP ve MHP kimliği baskın olan bir adayla çıkma şansı yoktu. Böyle bir adayın sandıkta başarı şansı çok düşük olurdu. Muhalafet açısından Ekmeleddin İhsanoğlu iyi bir tercih olarak görülebilir. İhsanoğlu'nun muhafazakar kimliğine ve kariyerine bakıldığında bunu çok rahat söyleyebiliriz. Özellikle önümüzdeki günlerde gündemin ön sıralarını meşgul edecek Ortadoğu konusunda bilgi ve birikimi var. Profil açısından bunlar Sayın İhsanoğlu'nun avantajı olarak görülüyor."

ERDOĞAN YARIŞA AVANTAJLI BAŞLIYOR

Bir de dezavantajı var, karşısındaki rakip sandığın ustası olan Başbakan Erdoğan olacak. Erdoğan şimdiye kadar girdiği bütün seçimleri kazanan bir isim. Dolayısıyla İhsanoğlu, meydan performansını bilemiyoruz, hitabetini tam bilemiyoruz, onu hiç meydanlarda dinlemedik. Cumhurbaşkanı'nı halk seçeceği için bu çok önemli. Ayrıca apolitik bir kişiliği var o yüzden bu kampanya sürecini çok iyi yürütmesi gerekiyor. Erdoğan her halükarda yarışa avantajlı başlıyor ama İhsanoğlu da muhalefetin bulacağı en uygun isimlerden biriydi.