BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,99
ALTIN 2.335,50
HABER /  SEÇİM

İhsanoğlu Anıtkabir Özel Defteri'ne ne yazdı?

CHP ve MHP'nin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, ziyaret ettiği Anıtkabir'den Türkiye'ye mesajlar verdi.

Abone ol

CHP ve MHP'nin çatı aday olarak Cumhurbaşkanı adayı gösterdiği Ekmeleddin İhsanoğlu Anıtkabir'i ziyaret etti.

Milletvekilleri ve partililerle Anıtkabir'e gelen İhsanoğlu, Atatürk'ün mozolesine çelenk koyarak Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.

"ÇATIŞMADAN VE ÇÖZÜMSÜZLÜKTEN UZAK DURAN ÜLKEMİZİ AYDINLIK BİR GELECEĞE TAŞIMAKTIR"

İhsanoğlu Anıtkabir Özel Defteri'ne demokrasi ve barış vurgusu yaparak şunları yazdı:

"Cumhuriyetimizin kurucusu ve İstiklal mücadelemizin kahramanı aziz Atatürk, Gencinden yaşlısına hepimize emanet ettiğin Cumhuriyetimiz, bu günlerde Cumhurbaşkanının halk tarafından seçimi ile yeni bir safhaya ulaşmış bulunmaktadır. Bu kutlu, bu ulvi vazifeye talip olduğum şu anda Cumhuriyetin değerlerinin takipçisi ve geliştiricisi olacağımı Türk milletine ilan ederim. Ülkemiz işaret ettiğin "Yurtta sulh, cihanda sulh" ülküsüne her zamankinden daha fazla sarılma ihtiyacı hissetmektedir. Sosyal barışın ve huzurun temin edilip korunması, ülkemizin refah seviyesinin yükseltilmesinde kilit bir rol oynayacak; halkımızın mutluluğu bölgemiz ve dünyamız için de bir örnek teşkil edecektir. Temelinde evrensel hukuk değerlerinin, sütunlarında bağımsız yasama yürütme ve yargı kuvvetlerinin, çatısında insan hak ve hürriyetlerinin yer aldığı Türkiye Cumhuriyeti cepheleşen dünyada huzuru, itibarı ve istikrarı ile ilelebet payidar kalacaktır. Bizlere düşen, gelecek nesillerimizin mutluluğunu bugünden tesis edecek gerekli adımları atmak, çatışmadan ve çözümsüzlükten uzak duran ülkemizi aydınlık bir geleceğe taşımaktır. Bu kararlı yolculuğumuzda en büyük gücümüz milli egemenliğin tecelli ettiği Türkiye Büyük Millet Meclisi, en sağlam dayanağımız ise muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkmak hedefimizdir. Ruhun şad olsun."

İNÖNÜ'NÜN MEZARINA ÇELENK

Ekmeleddin İhsanoğlu daha sonra milli mücadele kahramanı ve 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün mezarını ziyaret ederek çelenk bıraktı.

İLK ADRES YOZGAT

Anıtkabir'in ardından İhsanoğlu, sırasıyla saat 14.00’de Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), 15.00’te Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) ve 16.00’da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ni (TOBB) ziyaret edecek.

İhsanoğlu, yarın da memleketi Yozgat’a gidecek.