BIST 9.056
DOLAR 32,33
EURO 35,14
ALTIN 2.297,79
HABER /  SEÇİM

İhsanoğlu: AK Parti'de Gül'cüler bana oy verecek

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, seçimlere sayılı günler kala çılgın bir iddiada bulundu.

Abone ol

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, AK Parti'de Abdullah Gül'e sempati duyanların kendisine oy vereceğini iddia etti.

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Bilecik'teki seçim gezisine katılan Cumhuriyet si yazarı Utku Çakırözer, köşesinde İhsanoğlu'nun seçime dair çarpıcı iddiasını köşesine taşıdı. İşte o bölüm:

GÜLCÜLER BANA OY VERECEK

- AKP içinde Abdullah Gül’e sempati duyan kesimler, seçimde Erdoğan yerine size oy verebilir mi?

- Elbette bunun çok açık işaretleri var. Sadece Sayın Gül de değil. Bu ilgiyi Kayseri’de, İstanbul’da, Ankara’da ve diğer büyük şehirlerde görüyoruz.

ÖZAL 4 EĞİLİMİ, BEN 12 PARTİYİ BİRLEŞTİRDİM

- Pazar günü nasıl bir sonuç bekliyorsunuz?

- Bu seçimlerde ben sürprizler bekliyorum. Sessiz yığınlar oylarını verecekler. İnanıyorum ki doğru yere verecekler. 1983’te nasıl devrin muktedirleri 5 general oturdular masaya bir plan koydular. Turgut Sunalp sağcı parti, Necdet Calp de solcu parti olacaktı. Ama bir Turgut Özal çıktı, parti kurdu ve tarihin gidişini değiştirdi. O 4 eğilimi birleştirmişti. Bizim etrafımızda 12 parti var. İşte milli mutabakat denen şey de budur. O yüzden büyük sürpriz olacak.

AK PARTİ'NİN CUMHURBAŞKANI ADAYLARI ARASINDA ADIM GEÇİYORDU

Öte yandan Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Haber Türk'te gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

2007 cumhurbaşkanlığı seçimlerinde AK Parti 'nin adayları arasında isminin geçip geçmediği iddiaları üzerine Ekmeleddin İhsanoğlu, “Parti tarafından veya Başbakan tarafından bana böyle bir teklif gelmedi. Bir çok isim konuşuluyordu. Kalbur üstü kalan isimler arasında benim adımın olduğunu hatırlıyorum. Siz de hatırlıyorsunuz. Benim böyle bir niyetim yok aday değilim demiştim" diye konuştu. İhsanoğlu, “Ben AK Parti 'ye değil demokratik olmayan davranışlara karşıyım“ dedi