BIST 9.468
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.495,67
HABER /  GÜNCEL

İhsan Şenocak neden görevden alındı?

İhsan Şenocak'ın görevden alınması konuşulmaya devam ediyor. Peki İhsan Şenocak neden görevden alındı? Merak edilen soruya Star yazarı Yakup Köse bugünkü köşesinde yanıt aradı.

Abone ol

İhsan Şenocak, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açığa alındı. Şenocak, geçtiğimiz günlerde Müslüman kadınların pantolon giymeleri ile ilgili konuşması nedeniyle hedef alınmıştı. Laik kesimden tepki gören Şenocak'ın, görevinden açığa alınmasının bu konuşmasından dolayı olduğu iddia ediliyor...

SOSYAL MEDYA HESABINDAN PAYLAŞIMDA BULUNMUŞTU
Şenocak konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ''Allah’ın (cc) ayetlerini okumaktan daha onurlu bir vazife ve bu yolda bedel ödemekten daha büyük bir şeref tanımıyorum'' ifadelerini kullandı.

ALİ ERBAŞ'IN "FETÖ'YE YAKINLIĞI" İDDİASI
Tartışmaya katılan Star gazetesi yazarı Yakup Köse ise bugünkü köşe yazısında Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'a dikkat çekti:

DİYANET'TEN AÇIKLAMA
Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Başkanlığın, İslam dininin inanç, ibadet ve ahlak esaslarıyla ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmek görevlerini yerine getirdiği hatırlatılarak, şunlar kaydedildi:

"Hakkında yürütülen idari soruşturma kapsamında, bir personelimizin soruşturmanın selameti açısından açığa alınması nedeniyle sosyal medyada ve birtakım basın yayın organlarında Başkanlığımıza yönelik hakarete ve tehdide varan yorumlar yapıldığı üzülerek müşahede edilmiştir. Bu soruşturma nedeniyle toplumda büyük bir saygınlığı bulunan ve milletimizin göz bebeği olan güzide teşkilatımızın haksız ve mesnetsiz eleştirilerle yıpratılması asla kabul edilemez."

"Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali ErbaşŞenocak’ın talebeleri ve sevenleri Diyanet’ten bir açıklama bekliyor ama Diyanet’te derin bir sessizlik hâkim. Diyanet’in başında, FETÖ hakkında ancak 15 Temmuz sonrası yazı yazabilen bir başkanın bulunması açıkçası beni çok huzursuz ediyor. Sayın Başkan’ın geçmişine baktığımızda, FETÖ’nün dinimizi ifsad etmeye mâtuf tüm faaliyetlerinde görev aldığını görüyoruz. Ve Sayın Başkan’ın profili, şâyet FETÖcüler 15 Temmuz’da başarılı olsaydı müstakbel Diyanet Başkanı olmaya da münasib!

Sayın Başkan’dan ben hâlâ güçlü bir FETÖ karşıtı açıklama duyamadım. Duyan varsa lütfen beni haberdar etsin. Bir Vatikan projesi olan ve FETÖ üzerinden İslâm dünyasına yayılmaya çalışılan Dinlerarası Diyalog ifsadı hakkında Sayın Başkan ne düşünüyor? Ehl-i Sünnet hakkında ne düşünüyor? Peygamberimiz hakkında ne düşüyor? Hâdîs hakkında ne düşünüyor? Bu ülkenin vatandaşı olarak Sayın Başkan’ın görüşlerini öğrenmek hakkım!

Sayın Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İhsan Şenocak’ı görevden alarak azgın laikleri sevindirdi. Eh ne diyelim, laikler de seni sevindirsin Sayın Başkan!.."

Yakup Köse'nin yazısının tamamı

İHSAN ŞENOCAK KİMDİR?
1974 yılında Samsun ’da dünyaya geldi. İlkokuldan sonra hafızlık yaptı. 1994’te Samsun İmam Hatip Lisesi’nden 99’da Ondokuzmayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. Okul yıllarında muhalled usulde İslâmî ilimler okudu.

2002’de Diyanet İşleri Başkanlığı İstanbul Haseki Eğitim Merkezi’ni bitirdi. 2004 yılında OMÜ İlahiyat Fakültesi İslâm Hukuku Anabilim Dalında “İslâm Hukuku’nda Taklit” konulu teziyle yüksek lisans yaptı.

Aynı fakültede “İslâm Hukuku’nda Örfün Hükümlere Etkisi” adlı tezini tamamlayarak doktor oldu. Diyanet İşleri Başkanlığında farklı kademelerde görev yaptı.

1996 yılında Yedibeyza dergisini neşretti. 2005-2010 yılları arasında yayımlanan İnkişaf dergisinin Genel Yayın Yönetmenliğini yaptı. Milli Gazete ve Yeni Şafak’ta müstear isimle dizi ve düşünce yazıları yazdı.

2008’de TV5’de “köprü” programını hazırlayıp sundu. Ülke tv ve çeşitli kanallarda programlar yaptı. Müstear isimlerle farklı türlerde çok sayıda yazı kaleme aldı. Kurucusu olduğu ve kısa adı İFAM olan İlmi ve Fikri Araştırmalar Merkezi’nde tefsir, hadis, fıkıh, akâid, usûl, nahiv, mantık, kavâid ve makâsıd gibi temel ve yardımcı ilimler okutmakta, ayrıca araştırma merkezindeki hocalarla birlikte aylık ilim, fikir ve hareket dergisi olan Hüküm Dergisi ’nin ve İFAM‘ın aylık olarak Arapça neşrettiği “ألمجلة الحميدية/el-Mecelletü’l-Hamidiyye” dergisinin genel yayın yönetmenliğini yapmaktadır.

Evli ve 3 çocuk babasıdır.